Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Στάση εργασίας στο νοσ. Παπαγεωργίου



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7-11 π.μ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
πρέπει να έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον σε όλους, ο ρόλος της Διοίκησης του νοσοκομείου ως το μακρύ χέρι των εκάστοτε κυβερνήσεων στην εφαρμογή της στρατηγικής της Ε.Ε. για υγεία ως “μοχλού της οικονομίας και της αγοράς”.
Στη βάση αυτή προωθείται η μείωση των κρατικών και εργοδοτικών δαπανών στις παροχές και υπηρεσίες υγείας, αλλά και η επέκταση του επιχειρηματικού χαρακτήρα της λειτουργίας των κρατικών μονάδων υγείας με την παραπέρα εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Οφθαλμολογική, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά περίτρανα, ότι το πρόβλημα της εντατικοποίησης της δουλειάς μας, ως απόρροια της πολιτικής αυτής, δε λύνεται ούτε “εκ των ενόντων” ούτε με παζάρια με τη Διοίκηση. Και εδώ αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά η γύμνια της πλειοψηφίας στο Δ.Σ του σωματείου. Η επίκληση του “αποδοτικότερου” νοσοκομείου και η κάλυψη απ’ αυτό του 50% της δραστηριότητας της 3ης ΥΠΕ στις ανακοινώσεις και τα αιτήματα του σωματείου, όχι μόνο απενοχοποιεί την επιχειρηματική λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά και προσβάλει τη νοημοσύνη των εργαζόμενων! Η δε “αγωνιστικότητά” τους απογειώνεται σε προεκλογικές περιόδους. Μετά ακολουθούν δυο χρόνια “εργασιακής ειρήνης” και πάλι απ’ την αρχή.
Αξιοποιούμε τη στάση εργασίας της Τρίτης ως εφαλτήριο για νέους, μαζικούς, οργανωμένους αγώνες αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο σωματείο και στο κίνημα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ü  να σταματήσει η εντατικοποίηση της δουλειάς που εξουθενώνει τους εργαζόμενους
ü  ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα εξασφαλίζουν την ποιοτική και ασφαλή περίθαλψη των ασθενών
ü  Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών και χρηματοδότηση του νοσοκομείου 100% από τον κρατικό προυπολογισμό

Στη βάση αυτών των αιτημάτων και στο ότι η επιχειρηματική λειτουργία του νοσοκομείου δεν αφορά μόνο εμάς, προτείνουμε σχέδιο κλιμάκωσης της δράσης:
l  Σύσκεψη με τα σωματεία των εργαζόμενων της πόλης για να πάρουν θέση και να διεκδικήσουν μαζί μας την ουσιαστική αναβάθμιση του νοσοκομείου.
l  Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Διοίκηση, ΥΠΕ, γραφείο Πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ με απαίτηση την άμεση, σήμερα κιόλας, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
l  Συνέντευξη τύπου, ώστε να αναδείξουμε την εντατικοποίηση της εργασίας και τις συνέπειες που θα έχει για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους η παραπέρα επιβάρυνση του νοσοκομείου μας με τη μετεγκατάσταση της Οφθαλμολογικής, την επέκταση της Βραχείας κλπ.
l Κινητοποίηση στο νοσοκομείο με εργατικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, ασθενών κλπ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ