Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Όλοι στην Γενική Συνέλευση Δευτέρα 13/11 7πμ στην είσοδο του νοσοκομείου.

Πρέπει άμεσα να σταματήσουμε την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και την εξουθένωσή μας
Πλειοψηφία ΔΣ (εργοδοτικός συνδικαλισμός) σωματείου εργαζομένων και Διοίκηση νοσοκομείου σε κοινή στόχευση
Δεν φτάνει που έβαλαν πλάτες και διευκόλυναν τη διοίκηση του νοσοκομείου δίνοντας την πολύτιμο χρόνο να ξεδιπλώσει την πολιτική της εντατικοποίησης εντός του νοσοκομείου (το Σεπτέμβριο – 2 μήνες πριν - όχι μόνο δεν συνέβαλαν στην οργάνωση των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους αλλά προχώρησαν ακόμα παραπέρα προτείνοντας τη διοίκηση για το τι πρέπει να κάνει με την απόφαση τους στο διοικητικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου.)
Ως συνέχεια – αφού πρώτα είχαν σπείρει την αδράνεια μέσω της απογοήτευσης και της εξόφθαλμης σύμπλευσης με τη διοίκηση – έφτασαν στο σημείο να δώσουν το βήμα της γενικής συνέλευσης στο Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας( λειτουργώντας ως δούρειος ίππος) να εκλαϊκεύσει την απόφαση της διοίκησης. Μετέτρεψαν δηλαδή τη συνέλευση των εργαζομένων σε προσπάθεια να μας πείσουν για την αναγκαιότητα της απόφασης τους, και μάλιστα τονίζοντας σε όλους τους τόνους το πόσο επιστημονικά αναγκαία είναι. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι όλα μέσα στο νοσοκομείο λειτουργούν στα όρια της επιστημονικής προσέγγισης – πχ 1 νοσηλευτής της βραχείας για δεκάδες ασθενείς το ίδιο σε όλες τις κλινικές και τα εργαστήρια και για όλους αυτούς η επιστημοσύνη τους πάει περίπατο, βλέπεται δεν εξυπηρετεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για κάλυψη όλων των αναγκών την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Και βέβαια δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μια “θεατρική παράσταση” αν δεν συμπληρωνόταν με μια συνάντηση “κορυφών” με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας. Να ακούσουμε τι; Να πούμε τι; ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ως άλλοι συνδιαχειριστές την “καλύτερη”  αξιοποίηση των δεδομένων. Για μας δεν είναι  άγνωστη μια τέτοια στάση· άλλωστε οι ομοϊδεάτες τους στα ανώτερα όργανα (όπως ΓΣΕΕ) ΠΑΣΚΕ και ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ συνδιαλέγονται με τους βιομήχανους για τον τρόπο σφαγής του λαού.
Συνάδελφοι ένας είναι ο μοναδικός δρόμος υπεράσπισης των συμφερόντων μας και των δικαιωμάτων μας και αυτός σίγουρα δεν είναι ο δρόμος της συνδιαλλαγής και της συνδιοίκησης αλλά της διεκδίκησης, της αγωνιστικής επαγρύπνησης και των κινητοποιήσεων.
Η πείρα μας ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι πλούσια. Συγκρουστήκαμε, διεκδικήσαμε κερδίσαμε. Το 2012 δεν μπήκε εργολάβος στην τεχνική υπηρεσία. Το 2014 τους αναγκάσαμε, εν μέσω απειλών και εκβιασμών, να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας. Το 2017 διεκδικήσαμε μόνιμες προσλήψεις και κερδίσαμε τις πρώτες 100.
Στο χέρι μας είναι να παλέψουμε για πλήρη κάλυψη με μόνιμο προσωπικό όλων των κενών θέσεων του νοσοκομείου. Κανένας συμβιβασμός, γιατί η μετεγκατάσταση της οφθαλμολογικής είναι ένα μέρος της στόχευσής τους. Τελειωμό στις ορέξεις τους για έσοδα δεν θα βάλουν ποτέ, αν δεν τους υποχρεώσουμε εμείς!
Όλοι στην  Γενική Συνέλευση Δευτέρα 7πμ στην είσοδο του νοσοκομείου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ