Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Απόφαση του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων νοσ.Παπαγεωργίου

Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.ΑΜΕ στις 9 του Νοέμβρη.
Συμμετέχουμε γιατί το κλείσιμο της αξιολόγησης φέρνει μαζί της μέτρα που φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο το λαό δίνοντας ταυτόχρονα γη και ύδωρ ζεστό χρήμα στα αφεντικά. Επιλογή της συριζανέλικης κυβέρνησης και το περαιτέρω στρίμωγμα στα εργασιακά, υιοθετώντας, παρά τους δήθεν λεονταρισμούς, τις προτάσεις του ΣΕΒ για διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
Συμμετέχουμε γιατί η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση πιστή στις επιδιώξεις των βιομηχάνων προσπαθεί να ξεχαρβαλώσει κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα, ξεκινώντας από το πυρήνα της μαζικής δράσης  αυτό της διενέργειας γενικής συνέλευσης και προκήρυξης απεργιακών αγώνων.
Συμμετέχουμε γιατί αυτοί που ιδιοποιούνται αυτά που εμείς παράγουμε δεν διστάζουν να απαιτούν ακόμη περισσότερα. Ξεκάθαρες οι προτάσεις τους «Χωρίς τη μερική απασχόληση και τη μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και τη μεγαλύτερη ευελιξία στον καθορισμό των μισθών σε επιχειρησιακό επίπεδο, η ανεργία θα ήταν σήμερα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το υψηλό 27% του 2013, ενώ η ύφεση θα συνεχιζόταν με αμείωτους ρυθμούς», αναφέρει ο ΣΕΒ και καταλήγει: 
«Συνεπώς, όσοι ζητούν επαναφορά πρακτικών στις εργασιακές σχέσεις που επικρατούσαν πριν την κρίση, μετά την ολοκλήρωση των Μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή δεν πρόκειται να επιφέρει και βελτίωση της κατάστασης των εργαζομένων στην αγορά εργασίας. Αντιθέτως, μια τέτοια επιστροφή στο παρελθόν, θα σηματοδοτήσει το τέλος της όποιας ανάκαμψης, και της συνακόλουθης αύξησης της απασχόλησης, και, την απαρχή νέων περιπετειών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και εργασίας. Επείγει, συνεπώς να συμφωνηθεί μέσω του κοινωνικού διαλόγου ένα νέο, φιλικό προς την ανάπτυξη, θεσμικό πλαίσιο στα εργασιακά».

Στη δική τους επιθετικότητα απαντούμε μαζικά, οργανωμένα. 
Όλοι την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6,30μμ στο άγ. Βενιζέλου.