Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Για τη συγκρότηση του Δ.Σ. Νέα πρόσωπα, παλιές συνήθειες.


Νέα πρόσωπα, παλιές συνήθειες.
Έργο σε νέα έκδοση με νέους και παλιούς ερμηνευτές και με νέα στιλιστικά δεδομένα, όλα τούτα ως νέα μορφή, αλλά με το ίδιο και απαράλλακτο περιεχόμενο, γραμμένο σε παλιούς γνώριμους δρόμους εκείνων του παζαριού και της αγοράς. Κάπως έτσι στήθηκε το πρώτο Δ.Σ της “νέας” εποχής, ηθών και εκλεπτυσμένων διαδικασιών.
Στη λογική του Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, η Ενωτική Πρωτοβουλία αυτοπροτεινόμενη και με την εκπληκτική “πλειοψηφία” των 4 στους 9 πλειοδότησε και έλαβε στην κατοχή της τη θέση του προέδρου. Από την αρχή της διαδικασίας ξεκαθαρίσαμε ότι θέση της Α.Σ.Υ.Π δεν θα μπορούσε να είναι άλλη παρά αυτή της αντιπροσωπευτικής αναλογικής εκπροσώπησης όλων των ψηφοδελτίων ανάλογης εκείνης που όρισαν τα αποτελέσματα των εκλογών. Άρα στη λογική ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με την ψήφο τους τη σειρά των παρατάξεων στην ίδια σειρά και η εκπροσώπηση στις θέσεις του Δ.Σ.
Παρά τις προσπάθειές μας δεν στάθηκε δυνατό να οδηγηθούμε σε μια λύση που η κάθε παράταξη θα όριζε και τον δικό της μέλος  για κάθε θεσμική θέση του Δ.Σ. Η Ενωτική Πρωτοβουλία των “νέων” ηθών και “νέων” προσώπων αρνήθηκε πεισματικά να δεχτεί τέτοιου είδους διαδικασία, έτσι μπήκε στη λογική παζαριού και πώλησης προσώπων με κύριο στόχο τη δική της “κερδοφορία”. Σημαντική ευθύνη αναλογεί και στο ψηφοδέλτιο του Ενιαίου, που έτσι κι αλλιώς πήρε τα χαρακτηριστικά της παράταξης, να στέκεται ουσιαστικά αρωγός στο όλο σκηνικό αρνούμενο, παρά την λεκτική συμφωνία μέλους, με την ορθότητα της πρότασής μας να δεχτεί την υλοποίηση της, με αποτέλεσμα να συνηγορήσει με τους κανόνες του παιγνιδιού που στήθηκε.
Και επειδή τα ράσα δεν κάνουν πάντα το παπά έτσι και η συγκρότηση ενός  Δ.Σ. δεν ήταν ποτέ ούτε το Α αλλά ούτε και το Ω στη λειτουργία του σωματείου(πχ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ). Θεωρούμε ότι αυτή η λειτουργία εξαρτάται κυρίως από το περιεχόμενο των στόχων του· αναγνωρίζοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και στοχοποιώντας τους αίτιους να ηγείται του αγώνα προς όφελος των εργαζομένων. Παρατάξεις που προεκλογικά στις διακηρύξεις τους απουσίαζαν παντελώς οι λέξεις διοίκηση και κυβερνητική πολιτική, μετεκλογικά πως θα μπορέσουν να στοχοπροσηλωθούν στη ρήξη και στη διεκδίκηση; Αντιθέτως διαχειριστικός θα είναι ο ρόλος τους αποτελώντας  τα δάκτυλα του χεριού-διοίκηση που εκτελεί κινήσεις και εντολές εκπορευόμενες από τον εγκέφαλο-κυβέρνηση.
Δικαιωθήκαμε στη θέση μας ότι ο διαχωρισμός του ψηφοδελτίου των “νέων “ ηθών αντικατοπτρίζει την “διαφορετική” έκφραση και στο Δ.Σ του νοσοκομείου. Από τη δύσκολη θέση της συνεχούς απόδειξης μας έβγαλε το μέλος της διοίκησης που ως σύγχρονος μαραθωνοδρόμος  αναφώνησε ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ !!. Ε! τώρα και εμείς μπορούμε να μείνουμε ήσυχοι ότι το “πρώτη φορά αριστερό σωματείο’’ θα εναρμονίζεται με το “πρώτη φορά αριστερό Δ.Σ.” του νοσοκομείου στα χνώτα της “πρώτης φορά αριστερής κυβέρνησης”. Κάτι δηλαδή σαν ευθειασμό στη τρίλι(συρι)ζα
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ