Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Για τα αποτελέσματα των εκλογών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Η ανάγκη το φέρνει να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους που με τα η ψήφο τους τίμησαν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΥΠ και να ταχθούν με αυτό τον τρόπο κόντρα σε ανέμους “άνοιξης” και “φρεσκάδας”.
Παρόλο που βγαίνουμε από αυτή τη μάχη με μειωμένες δυνάμεις στο ΔΣ (-1) εντούτοις νιώθουμε αρκετά σίγουροι να πούμε ότι η παρουσία μας εντός και εκτός του ΔΣ θα έχει έντονα τα στοιχεία της αμφισβήτησης, της διεκδίκησης και της πάλης.
Διαπιστώσαμε ότι ο αγώνας που δόθηκε από τη δική μας πλευρά χαρακτηρίστηκε ως δρόμος δύσκολος και με αντίξοες συνθήκες. Η επιχειρηματολογία που στήθηκε στη λογική της δυσαρέσκειας και απαξίωσης προσώπων και όχι πολιτικών θέσεων και στάσεων, κυριάρχησε, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ότι μεγάλο μέρος των συναδέλφων εγκλωβίστηκε στη λογική της “αλλαγής" προσώπων.

Η συζήτηση για την ταμπακιέρα δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε. Μια ταμπακιέρα που έχει να κάνει με τον  ίδιο τον τρόπο  λειτουργίας  του νοσοκομείου, ως η κύρια αιτία των προβλημάτων που ταλανίζουν εργαζόμενους και ασθενείς. Πουθενά δεν στοχοποιήθηκε από “ανεξάρτητους” και “φρέσκους” η κύρια κατεύθυνση της πολιτικής του υπουργείου με την ταυτόχρονη εξατομίκευση των πράξεων από την εδώ διοίκηση. Και δε θα γίνει αυτό από τους νικητές των εκλογών ούτε από τους μέχρι τώρα ενιαίους. Γιατί πιστεύουμε ότι ο διαχωρισμός και η ύπαρξη  των δυο άλλων παρατάξεων έχει το χαρακτηριστικό των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος.
Η επόμενη εβδομάδα μας βρίσκει με το "καλωσόρισμα" του υπουργού και την πανελλαδική απεργία στις 17 του Μάη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ