Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Αγενείς σχολιασμοί. Ή το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;


Εσωτερικός έλεγχος!
Πως το λένε; εσωτερικός έλεγχος, εσωτερική παρακολούθηση, εσωτερική ρουφιανιά.
Να δεις που βαλθήκανε να οργουελίσουνε το ίδρυμα ή κατά μια άλλη εκδοχή να εκθέσουνε την δική τους σκέψη για το πώς θα  πρέπει να παίζεται το big brother.
Αθώο σκηνικό; Και τα συμπεράσματα προς αποφυγή παραπτωμάτων που δυνητικά θα  δυσχεραίνουν την εύρυθμη αναπτυξιακή λειτουργία του ιδρύματος.
Πως το είπατε; Δεν έχει καμιά σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος;
Κακόβουλες σκέψεις; Ε! τότε ας αυτοτιμωρηθούμε κάνοντας εικοσιοκτώ οσφυοκαμψίες –μετάνοιες, ισάριθμες  των εκατομμυρίων της κερδοφορίας του νοσοκομείου ΜΑΣ.
Ναι αλλά και ο εσωτερικός κανονισμός που κάνει λόγο για λειτουργία με τις αρχές της ιδιωτικής οικονομίας, τι σχέση μπορεί να έχει; Επιχείρηση. Και μια επιχείρηση πέρα από τους δείκτες που στατιστικά αποδεικνύονται, έχει ανάγκη τον πλήρη έλεγχο των απανταχού υφισταμένων του. Ανεκμετάλλευτο λεπτό σημαίνει αδράνεια, αν όχι χασούρα.
Και τα συμπεράσματα του ελέγχου;
Με τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού θα αγγίξει όλους και όλες. Αυταπάτες μακριά από εμάς.
Στόχος η φθορά των συνειδήσεων; Και αυτό. Οι ρουφιάνοι παντού·  και μακριά από τον κ…ο μας και όπου θέλει ας είναι. Άλλωστε πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα έχει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου,  ότι τάχαμου  δεν δουλεύει όπως πρέπει κτλ, κτλ. Η μέθοδος της απομόνωσης· πρώτα τον ένα κλάδο και στο τέλος ο γενικός λογαριασμός.
Να υποπτευθούμε ότι έπονται και άλλα;
Ναι! αν δεν πιστεύουμε στα παραμύθια δίχως λύκους.

Νενικήκαμεν!!!
Ως άλλος σύγχρονος μαραθωνοδρόμος – μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου – αναφώνησε: νενικήκαμεν!(βλέπε εδώ)  εκφράζοντας ένθερμα τη δική της αγωνία.  Νενικήκαμεν γιατί; Ως η άνοιξη που φέρνει νέο αέρα στα εργασιακά τεκταινόμενα σε αντίθεση με το "λίβα που έκαιγε τα σπαρτά"; Μπλέξαν οι γραμμές μας, που λέει και το τραγούδι, και δεν το πήραμε χαμπάρι, ή νενικήκαμεν, ως γνήσια εκφρασμένη άποψη της δήθεν μειοψηφούσας “αντιπολίτευσης” στη διοίκηση. Εμείς είπαμε, εσείς διαλέγεται!
A propos, τι γίνεται με τη καινούργια σύνθεση της διοίκησης του νοσοκομείου; Τι πρεμούρα με την κατοχή της πλειοψηφίας. Βάλτε επιτέλους ένα συριζόπληκτο πανεπιστημιακό να βρει εξολοκλήρου εφαρμογή το νενικήκαμεν!  Έχουμε τις αγωνίες μας. Εδώ που τα λέμε έχουν και τα δίκια τους, εμείς κυβέρνηση, σου λέει, εσείς κουβέρνο; Γίνεται;

Ανθυγιεινό!
Δεν κόβεταιιιιιιι!!!
Τάδε έφη το Πουλάκι .
Να υποθέσουμε ότι το μνημόνιο δεν ισχύει μιας και σκίστηκε προ πολλού.
Οι ελαστικές σχέσεις εργασίες εξαλείφτηκαν και ο εργασιακός μεσαίωνας ως κακή ανάμνηση θα μπει στη λήθη.
Οι περικοπές αποτελούν μέρος μιας κακής εφιαλτικής νύκτας που το ξημέρωμα της επόμενης μέρας φύσηξε αήρ και καθάρισε.
Καμιά αυταπάτη!!!!  


Εις το επανιδείν!