Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται πατάει πάνω στ’ αποκαίδια των δικαιωμάτων μας.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
η 2η αξιολόγηση που διατυμπανίζεται ως επιτυχία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει νέα αντιλαικά μέτρα όπως μείωση του αφορολόγητου και καρατόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Τα λεγόμενα “αντίμετρα”  αφορούν την ικανοποίηση αιτημάτων των επιχειρηματικών ομίλων για μείωση της φορολογίας τους και του “μη μισθολογικού” κόστους(εργοδοτικές εισφορές). Επίσης προβλέπεται και παροχή “ζεστού” κρατικού χρήματος για στήριξη των επενδύσεων, δηλαδή να πληρώνουμε για να δουλεύουμε!!!
Ο κλάδος της Υγείας αποτελεί μέρος του σχεδιασμού αυτού. Στο όνομα του “εξορθολογισμού” των δαπανών, προβλέπονται συγχωνεύσεις και κλείσιμο δομών Υγείας με όχημα την αξιολόγηση, “κινητικότητα” των εργαζόμενων, ένταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και εμπορευματοποίηση της υγείας.
Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται εικόνες ενός μακρινού μέλλοντος για τον απλό κόσμο, όμως στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι η καθημερινή πραγματικότητα, απόρροια της λειτουργίας του νοσοκομείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
è Κλινικές αξιολογούνται με κριτήριο το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων, όπου τμήματα με αυξημένη ζήτηση(π.χ. Οφθαλμολογική) αναπτύσσονται παραπέρα. Κλινικές με λίγα χειρουργεία χάνουν ημέρες, οι οποίες αποδίδονται ως bonus  σε άλλες με περισσότερα.
è Το νοσηλευτικό προσωπικό έρχεται στη δουλειά και δεν ξέρει σε ποιό τμήμα θα δουλέψει.
è Πανσπερμία εργασιακών σχέσεων ένεκα της ευελιξίας και της ελαστικότητας με: μπλοκάκια, πρακτικάριους, μαθητεία, εργολαβικούς, επικουρικούς, ΚΕΕΛΠΝΟ, πανεπιστημιακούς υπότροφους, έμμισθους και άμισθους εξωτερικούς συνεργάτες...
è Στο κυνήγι για περισσότερες πράξεις, άρα και έσοδα, η εργασία εντατικοποιείται παραπέρα.
è Η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων που βάζει το χέρι στην τσέπη του ασθενή, επεκτείνεται, επιβαρύνοντας μάλιστα και συναδέλφους της πρωινής βάρδιας.
Οι αυταπάτες που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση και τους κολαούζους της πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, διαψεύδονται από την πραγματικότητα που βιώνουμε. Τα ίδια μας έλεγαν και οι προηγούμενοι. Η “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται, θα είναι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και θα πατάει πάνω στ’ αποκαίδια των δικαιωμάτων μας.
Προτάσεις για λύσεις “εντός των τειχών” αποσκοπούν στη διαχείριση της φτώχειας. Δεν μπορούμε πλέον να αρκούμαστε με καταστάσεις παρελθόντων δεκαετιών, τη στιγμή που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα. Γι’ αυτό, βγαίνουμε στο δρόμο και διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
ü  Κάλυψη όλων των κενών θέσεων με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό
ü  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζόμενων
ü  Επαρκή χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό
ü  Φορολόγηση των κερδών του κεφαλαίου με 45%
Συμμετέχουμε στην ανοιχτή γενική συνέλευση 7-11 π.μ. την Τρίτη 14/3/2017
Συμμετέχουμε στην απεργία των υγειονομικών στις 15 Μάρτη 2017.
Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στις ΥΠΕ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Νοσ. Παπαγεωργίου