Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο "υπεάρχης" στον "αντιυπεάρχη" και αυτός στον πισινό του!

Τούτοι δεν έχουν τελειωμό. Ο υπεάρχης στον αντιυπεάρχη και αυτός στον πισινό του.
Όλοι λίγο πολύ ενημερωμένοι για την δήθεν στρέβλωση του πράγματος. που ακούει στο όνομα ιδιαίτερος τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, και που έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας.Και λέμε δήθεν στρέβλωση γιατί αυτός ο τρόπος λειτουργίας πάνω σε αποφασισμένα πρότυπα πατάει και μάλιστα δείχνει σαν τροχιοδεικτική βολή τον τρόπο λειτουργίας που πρέπει να υιοθετήσουν και όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία. Τους όρους κερδοφορία-κέρδος-πλεονασματικά ιδρύματα αυτοί τους εισήγαγαν. Στόχος τους η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, γιαυτό όλο και περισσότερο ο λαός θα τσεποψάχνει για την υγεία του. Γιαυτό και το χαμηλό κόστος στη λειτουργία των νοσοκομείων ως βασικός όρος της δημιουργίας πλεονάσματος, το οποίο επιτυγχάνεται με ελλιπές προσωπικό ή ακόμη και  με προσλήψεις, αν και όταν γίνουν, όλων των σχέσεων εργασίας πλην της μόνιμης. Οι δραστηριότητες θα αυξάνονται όσο το βλέμμα τους στοχοπροσηλώνεται στο πλεόνασμα-κέρδος.Οι ανάγκες του λαού και  αντικειμενικά ορίζονται και η κάλυψή τους δεν μπορεί  να μπαίνει στο ζύγι του κόστους και του κέρδους.
Όσο αφορά την συνάντηση με τον αντιυπεάρχη, η λέξη δέσμευση ακούστηκε τόσες φορές, που για στιγμές που δεν ήταν και λίγες, πιστέψαμε ότι βρισκόμασταν σε συνάντηση και τέλεση αρραβώνων.
Η συνέχεια των δράσεών μας συνεχίζεται,  γιατί το στρίβειν δια του αρραβώνος των διοικητών -υπεαρχών και κυβερνώντων πάγια τακτική αποτελεί.