Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Κάλεσμα συντονισμού δράσης από σωματεία και φορείς της υγείας

ΚΑΛΕΣΜΑ
            Το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία σωματείων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα του χώρου της υγείας υπήρξε συντονισμός δεκάδων εργατικών σωματείων,φορέων αυτοαπασχολούμενων, λαϊκών επιτροπών για την αντιμετώπιση της επίθεσης στην υγεία- πρόνοια.
            Οι αγώνες και οι παρεμβάσεις που έγιναν άφησαν παρακαταθήκη για τη συνέχεια του κοινού αγώνα.
            Παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι τραγική! Οι ελλείψεις σε υλικό και προσωπικό στα νοσοκομεία είναι μεγάλες. Οι εργαζόμενοι του χώρου δουλεύουν με εντατικά και εξαντλητικά ωράρια, στον ιδιωτικό τομέα πολλές είναι οι φορές που οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι.
            Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στα ΠΕΔΥ. Οι Μονάδες Υγείας είναι χωρίς παθολόγους, γυναικολόγους, παιδίατρους, καρδιολόγους κλπ. Η συνεχιζόμενη υπολειτουργία του διαγνωστικού τομέα οδηγεί τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα και εξαναγκάζει το λαό να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
            Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ με τα νέα μέτρα που αυτή αποφασίζει  όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας ανοίγει το δρόμο για την λειτουργία τους ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», δηλαδή νοσοκομεία που θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, οδηγεί τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα.
            Ο αγώνας για να σταματήσει η υποβάθμιση της υγείας, ο αγώνας για τη διεκδίκηση ενός σύγχρονου αναβαθμισμένου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας αφορά όλους μας.
            Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τα συνδικάτα, τους συλλόγους ασθενών, τις λαϊκές επιτροπές να συνεχίσουμε το συντονισμό της δράσης.  Διοργανώνουμε σύσκεψη όλων των φορέων στο Ιπποκράτειο στις 28/03/2017 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο Γαγανάκη  στο Γ' κτίριο (μπλε).

Σωματεία Εργαζομένων    -        Ιδιωτικών κλινικών
-                      ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ Α.Ν.Θ

-                        Γενικής Κλινικής