Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ

ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
την Παρασκευή 25 Απρίλη μετά από αίτημά μας, συνεδρίασε έκτακτα το Δ.Σ. του σωματείου με θέμα το σχεδιασμό κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα.
Προτείναμε τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για τη Δευτέρα 28/4 με πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την υπογραφή ΣΣΕ ως έχει. Συγκεκριμένα: απεργία στους τραυματιοφορείς, μια βδομάδα μετά στην αποστείρωση και κλιμάκωση με γενική απεργία στο νοσοκομείο στο 2ο δεκαήμερο του Μάη. Επίσης συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Η πλειοψηφία του Ενιαίου Ψηφοδελτίου ακολούθησε παρελκυστική τακτική, με προφανή σκοπό να οδηγήσει τη συνεδρίαση σε μη λήψη απόφασης. Κάτω από την πίεση των εκλεγμένων μας, αναγκάστηκαν να κατεβάσουν πρόταση για Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 30/4 προβάλλοντας την αστεία δικαιολογία ότι περιμένουν την απάντηση της Διοίκησης, την οποία γνώριζαν και οι πέτρες από την προηγούμενη μέρα! Από τη μεριά μας τονίστηκε ότι από την Τετάρτη και μετά μένει ελάχιστος χρόνος για την οργάνωση των κινητοποιήσεων, γιατί η προετοιμασία είναι σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία τους. Πριν την ψηφοφορία αποχώρησαν  τρεις σύμβουλοι του Ενιαίου Ψηφοδελτίου, απαξιώνοντας τη διαδικασία. Όταν απαιτήσαμε ψηφοφορία, ζήτησαν να ψηφίσουν τηλεφωνικά!
Από τη στάση τους στην τελευταία Γενική Συνέλευση, όπου ήταν υπέρ της υπογραφής ΣΣΕ χωρίς την άδεια πληροφορικής, την πρότασή τους για αναστολή των κινητοποιήσεων-φανταστείτε τον υπουργό να έχει απέναντί του εκατοντάδες εργαζόμενους-και τη στάση τους στο Δ.Σ., αποδεικνύεται ότι ρίχνουν νερό στο μύλο της Διοίκησης.  Δεν θέλουν όπως ο διάβολος το λιβάνι κινητοποιήσεις! Οι λεονταρισμοί και τα casus beli αποδείχτηκαν σαπουνόφουσκες.
Η παραίτηση του προέδρου από το αξίωμά του, δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει κάποιος, που δεν έχει λύσει το ζήτημα του τι παλεύει. Γιατί όποιος έχει λύσει το ζήτημα αυτό δεν έχει δισταγμούς και εμπόδια. Η απουσία του στην «υποδοχή» του Υπουργού ήταν προπομπός αυτής της εξέλιξης. Θα γίνει προσπάθεια από κάποιους, η παραίτηση να χρησιμοποιηθεί για το ξεφούσκωμα των κινητοποιήσεων.
Καταγγείλαμε τον αντιπρόεδρο του σωματείου, ο οποίος συνόδεψε τον υπουργό μαζί με τους διευθυντάδες και τη Διοίκηση του νοσοκομείου και επέδωσε υπόμνημα εκ μέρους του σωματείου χωρίς απόφαση του Δ.Σ.! Αν αυτό δεν είναι απαξίωση και καπέλωμα του σωματείου τότε τι είναι;
Κατά την επίσκεψη του υπουργού, οι παρατρεχάμενοι της Διοίκησης έλαμψαν δια της απουσίας τους από την αγωνιστική υποδοχή στην είσοδο του νοσοκομείου. Όλως τυχαίως, εκεί ήταν οι  «εξαρτημένοι» σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, που έκαναν ξεκάθαρο στον υπουργό ότι η πολιτική που εφαρμόζει είναι ανεπιθύμητη στο νοσοκομείο μας. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά,  ότι το «ανεξάρτητο» είναι ο μανδύας που συγκαλύπτει τη σύμπλευσή τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Και πόσο ανεξάρτητος μπορεί να είναι ο παρατρεχάμενος του κάθε υπουργού-υπηρέτη της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματά μας;
Συνάδελφοι, μπροστά μας έχουμε έναν σκληρό και δίκαιο αγώνα, του οποίου το διακύβευμα δεν είναι μόνο η άδεια πληροφορικής. Αν τους αφήσουμε να κάνουν την αρχή, τους ανοίγουμε πόρτα για παραπέρα περικοπές. Και εδώ είναι απαραίτητη η ενότητα όλων των εργαζομένων. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι αν πιεστεί η Διοίκηση θα υπογράψει ΣΣΕ με την άδεια πληροφορικής. Έτσι θα βάλουμε φρένο στις παραπέρα αξιώσεις της.
Καλούμε τους συναδέλφους, μέσα από τη μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη στις 13:00 να δώσουν αποστομωτική απάντηση στη Διοίκηση του νοσοκομείου και τους παρατρεχάμενούς της, να στηρίξουν την πρόταση της ΑΣΥ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.