Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η γραμμή της ανυπότακτης πάλης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και η γραμμή της μοιρολατρίας και της υποταγής.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
www.asypapageorgiou.blogspot.gr
στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Στο έκτακτο Δ.Σ. που έγινε χθες συγκρούστηκαν δύο γραμμές. Η γραμμή της ανυπότακτης πάλης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και η γραμμή της μοιρολατρίας και της υποταγής.
Η εισήγηση του Προέδρου μετά από τη συνάντηση στον ΟΜΕΔ ήταν να αποδεχτούμε την πρόταση της Διοίκησης για υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας χωρίς την άδεια πληροφορικής. Αυτό δηλαδή που ήθελε η Διοίκηση από την πρώτη στιγμή και που σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά πρόοδο για μας. Η υπογραφή μιας τέτοιας συλλογικής σύμβασης ανοίγει διάπλατα την πόρτα στη Διοίκηση για περαιτέρω μειώσεις. Γιατί σήμερα αυτή η άδεια, αύριο η άλλη και μεθαύριο ο μισθός. Ο πρόεδρος του νοσοκομείου ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός την περασμένη Τετάρτη χαρακτηρίζοντας την άδεια παράλογη. Με δεδομένη την κατάπτυστη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπόγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ(586 και 511 ευρώ μικτά!), παράλογος θα είναι μεθαύριο και ο μισθός που παίρνουμε.
Ήταν τόση η σπουδή τους να υπογράψουν, ώστε πρότειναν Γενική Συνέλευση για τη Δευτέρα 14 Απρίλη στις 11:00, γιατί στις 14:00 θέλουν να υπογράψουν! Εμείς προτείναμε για την Τετάρτη ώστε να προλάβει να ενημερωθεί ο κόσμος. Σύμβουλος του Ενιαίου Ψηφοδελτίου πρότεινε την Τρίτη 15/4, πράγμα το οποίο δεχτήκαμε. Την ώρα της ψηφοφορίας όμως καταψήφισε την ίδια την πρότασή της!
Συνάδελφοι, από το έκτακτο Δ.Σ. στις  20 του Γενάρη μας ήταν ξεκάθαρο που ήθελαν να το πάνε. Με ανακοίνωσή μας αμέσως μετά τους ξεμπροστιάσαμε και τους βάλαμε ερωτήματα, στα οποία τώρα δίνουν απάντηση. Αναγκάστηκαν κάτω από την πίεση των εργαζομένων να συρθούν πίσω απ’ τις θέσεις μας. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι  εξάντλησαν την αγωνιστικότητά τους στις 7 του Απρίλη, ημέρα των εκλογών. Δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία της απεργίας στις 9/4.
Για κάθε τίμιο εργαζόμενο η στάση τους αυτή συνιστά ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!
Δώσαμε μάχες, στριμώξαμε τη Διοίκηση και τώρα θέλουν να υπογράψουν αυτό που τους υπαγορεύει η Διοίκηση. Η επίκληση της γνωμοδότησης του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης από μέρους τους, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Έφτασαν στο σημείο να κινδυνολογούν ότι οι απεργίες θα κριθούν παράνομες και θα πληρώνουμε πρόστιμα! Τώρα στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα μας λάκισαν! Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ούτε ανεξάρτητοι, ούτε μεμονωμένοι είναι. Είναι καθαρά με το μέρος της Διοίκησης. Γιατί και η συνθηκολόγηση εν μέσω κινητοποιήσεων είναι προδοσία.
Συνάδελφοι, στη Συνέλευση μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Συνταχθείτε με το αγωνιστικό πλαίσιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών:
  • ΣΣΕ χωρίς περικοπές
  • Ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του συναδέλφου
 Να τους αναγκάσουμε για άλλη μια φορά να συρθούν πίσω από τις αποφάσεις της Συνέλευσης. Πρόσφατα σωματεία του ΠΑΜΕ κατάφεραν να παρθούν πίσω οι ατομικές συμβάσεις(ΕΒΓΑ) και να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις μισθών(ΣΟΦΤΕΞ). Ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα είναι για τον εργαζόμενο μονόδρομος.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11:00πμ. ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ