Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Γενική Συνέλευση της 14ης Απρίλη

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
www.asypapageorgiou.blogspot.gr
στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

στη Γενική Συνέλευση της 14ης Απρίλη πήραν έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου μας. Αποδείχτηκε περίτρανα η σύμπλευσή τους με τα σχέδια της Διοίκησης.
Ήταν τόση η βιασύνη τους, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες προσπάθησαν να πετύχουν το στόχο τους. Αυτοί που μέχρι την 7η Απρίλη(ημέρα εκλογών) μιλούσαν για καμιά περικοπή, «ξαφνικά» τα γύρισαν και μας ζητούσαν να συναινέσουμε στην υπογραφή ΣΣΕ με περικοπή της άδειας πληροφορικής χωρίς καμιά αναφορά στην ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του συναδέλφου. Μας ζήτησαν να συναινέσουμε στην αρχική πρόταση της Διοίκησης, την οποία από την αρχή αντιπαλέψαμε. Ήταν τόσο σίγουροι για το αποτέλεσμα ώστε κουβάλησαν μάλιστα και κάλπη για μυστική ψηφοφορία, πράγμα που δεν προβλέπεται για τέτοιο ζήτημα από το καταστατικό.
Η πρότασή τους για αναστολή των κινητοποιήσεων, αποσκοπούσε στο να κερδίσει χρόνο η Διοίκηση με τη δική μας συναίνεση. Πέρασαν μέσα από τη Συνέλευση την απαίτηση της Διοίκησης που δεν πέρασε στο δικαστήριο. Προετοίμαζαν την έλευση νέων σωτήρων με το σύνθημα «ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ». Καλλιεργούν την ελπίδα ότι η καινούρια θα είναι στο πλευρό μας. Να μην έχει κανένας την αυταπάτη ότι η καινούρια Διοίκηση που μαγειρεύουν θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Θα μας ζητήσει να συναινέσουμε στη σφαγή των δικαιωμάτων μας για το καλό του νοσοκομείου. Θα μας χαϊδέψει τα αυτιά,  όπως έκανε και η προηγούμενη, θα πει ότι είναι παράλογα τα αιτήματά μας και θα ζητήσει να φερθούμε υπεύθυνα. Τέλος, κάποιοι, εντελώς αθώα, θα ζητήσουν να δώσουμε πίστωση χρόνου στους «νέους και άφθαρτους», προσδοκώντας να σβήσει η φωτιά που τους ανάψαμε.
Συνάδελφοι, καμιά Διοίκηση δεν κάνει του κεφαλιού της. Σαν μακρύ χέρι του υπουργείου εφαρμόζει την πολιτική που εμπορευματοποιεί παραπέρα την Υγεία. Και η πολιτική αυτή έχει αφετηρία τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική αυτή είναι που από τη μια περικόπτει κρατική χρηματοδότηση, μισθούς, άδειες, εργασιακά δικαιώματα, παροχές υγείας, και από την άλλη καλεί τους χρήστες υγείας να βάλουν το χέρι βαθύτερα στην τσέπη τους. Αν δε συμφωνούσαν μ’ αυτή την πολιτική, δεν θα ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Άλλωστε οι μισοί διορίζονται από το Υπουργείο και οι άλλοι μισοί από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου.
Μονόδρομος λοιπόν για μας ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα. Να μη δώσουμε βάση στα παραμύθια που μας πουλάνε. Να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά αυτά που αποφασίσαμε στις συνελεύσεις, βάζοντας στο στόχαστρο τη συνολική πολιτική που ασκείται σε βάρος μας. Οι εκλεγμένοι της ΑΣΥ θα ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την Τετάρτη 23 Απρίλη με θέμα τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 24 Απρίλη για λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις.
Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!