Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η αγουρίδα να γίνει μέλι!

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ

Η αγουρίδα να γίνει μέλι!
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
απόφαση (δικαστηρίου)-νίκη του αγώνα μας ενάντια στις τακτικές και πολιτικές της διοίκησης. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση “πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι” αλλά θα μπορούσαμε επίσης να συνομολογήσουμε ότι προς το παρόν “μικρό καλάθι να κρατάμε”. Σίγουρα μια τέτοια απόφαση αποτελεί άλλο ένα όπλο-επιχείρημα στη φαρέτρα μας.
Το δίκιο του αγώνα μας κρίνεται στην ΕΝΟΤΗΤΑ, στην ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και στη σωστή ΣΤΟΧΕΥΣΗ. Χωρίς τούτο το τρίπτυχο νίκη δεν υπάρχει. Αυτό υπολογίζουν και σ`αυτό οπισθοχωρούν.
Από αυταπάτες να μην διακατεχόμαστε. Οι εκάστοτε “αφεντάδες” έχουν την δυνατότητα να ελιχθούν, να υποχωρήσουν προσωρινά, να χάσουν ακόμη και κάτι στη γενικότερη πρόθεσή τους να βγάλουν μεγάλο κέρδος. Αδυνατίζει η θέση τους μόνον όταν ο εργαζόμενος αντιληφθεί τον ρόλο του στην εξέλιξη της κοινωνίας, σ` αυτό που τόσο καλά με άλλα λόγια αποδίδεται “χωρίς τον εργάτη γρανάζι δεν γυρνά”.
Στα δικά μας, στα υπάρχοντά μας.
Συνάδελφοι ο αγώνας δεν τελειώνει σε μια απόφαση .Με καινούργια ορμή στη στόχευση για υπογραφή Σ.Σ.Ε χωρίς καμία υποχώρηση χωρίς καμία έκπτωση.
Οι άδειες της πληροφορικής ή ίσως και κάποιες άλλες στο μέλλον δεν είναι απλά ένας αριθμός . Είναι χιλιάδες μέρες ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Έχει μικρή σημασία ποιος πλήττεται(γιατί κάθε φόρα και κάποια άλλη ομάδα θα “πυροβολείται”) αλλά ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ συνέπειας στην τιμή της εργατικής δύναμης μας συνολικά στο χώρο μας.
Δεν μπορεί κριτήριο της ύπαρξής μας, της ζωής μας να είναι το μικρότερο κακό ή συνεχιζόμενη έκπτωση στις απαιτήσεις μας. Μοναδικό κριτήριο της ανθρωπότητας ήταν είναι και θα πρέπει να είναι η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
Συνάδελφοι , η επαναπρόσληψη του εργαζόμενου στοιχείο αναπόσπαστο του αγώνα μας παραμένει γιατί ως μέρος των αναγκών μας είναι και η ύπαρξή του.
Παίρνοντας υπόψη όλα αυτά καθαρό να γίνει ότι ο αγώνας και σκληρός θα είναι και διάρκεια πιθανόν να έχει.
Άλλωστε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά μιας και η αγουρίδα αγάλι αγάλι γίνεται μέλι.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/4/2014 11:00 ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΙΣ ΥΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ


www.asypapageorgiou.blogspot.gr