Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Μετακινείται προσωπικό από το ΕΣΥ σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε!

 


Αντιδράσεις έχουν ξεσηκώσει τα προκλητικά δωράκια της κυβέρνησης στους ιδιώτες επιχειρηματίες της υγείας, με την αισχρή εκμετάλλευση της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία.

Απροκάλυπτη είναι η στήριξη στην περίπτωση της κλινικής "Λυσίμαχος Γ. Σαραφιανός ΑΕ" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που "επιτάχθηκε" για να περιθάλψει ήπια περιστατικά με κορονοϊό ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ στις 20/11, αποφάσισε τη "μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας για την λειτουργία της επιταχθείσας κλινικής που "Λυσίμαχος Γ. Σαραφιανός ΑΕ".

Συνολικά μετακινούνται 11 εργαζόμενοι, ανάμεσά τους 1 γιατρός, 8 νοσηλευτές, ένας τραυματιοφορέας και ένας διοικητικός υπάλληλος, προκειμένου να στελεχώσουν την κλινική "για κάλυψη έκτακτων αναγκών από τις 21/11 και για όσο διάστημα θα διαρκέσει η επίταξη της εν λόγω κλινικής".

Μετακινείται προσωπικό από το ΚΥ Διαβατών, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα νοσοκομεία "Παπανικολάου", "Γεννηματάς" και "Αγιος Δημήτριος" για να στελεχώσουν το μαγαζί του ιδιώτη επιχειρηματία που έμεινε χωρίς προσωπικό επειδή είχα κάνει σύστημα την απληρωσιά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η 3η ΥΠΕ, σήμερα 23/11, ενέκρινε και τη δέσμευση πίστωσης ύψους 3.716 ευρώ για την κάλυψη δαπάνης για την ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης της ιδιωτικής κλινικής "Λυσίμαχος Γ. Σαραφιανός ΑΕ". 

Αυτή είναι η "πολύτιμη συνεισφορά" του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση της πανδημίας.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων στα νοσοκομεία, όπου δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, με εγκληματική υποχρηματοδότηση και με αποδεκατισμένους τους υγειονομικούς από την ίδια τη νόσο.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί στη διοίκηση του νοσοκομείου αντιδρώντας στη μετακίνηση των νοσηλευτών. Όπως τονίζει δεν θα επιτρέψουν καμία μετακίνηση προσωπικού από το ΨΝΘ ούτε σε ιδιωτική κλινική ούτε οπουδήποτε αλλού, αφού κανείς δεν περισσεύει.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν μαζικούς διορισμούς υγειονομικών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχικής Υγείας. Επαναφορά της λειτουργίας στο 100% των Ε.Ι. και των ΚΨΥ με το απαραίτητο προσωπικό, με εξασφάλιση περισσότερων χώρων καθώς και όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια προσωπικού και ασθενών.