Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Συμβαίνει στο Παπαγεωργίου : Από τη χθεσινή συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου

Σαν Α.Σ.Υ τονίσαμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που εδώ και εννέα μήνες άφησε απροστάτευτο τον ελληνικό λαό. Συνεχίζει την ίδια ρότα αφήνοντας το εθνικό σύστημα υγείας γυμνό από δομές και προσωπικό. Το “όλα είναι τακτοποιημένα” του υπουργού μετατράπηκε γρήγορα σε “όλα είναι νεκρωμένα’.

Τις ίδιες ευθύνες έχει και η διοίκηση του νοσοκομείου που ενώ εδώ και εννέα μήνες είχε “κλεισμένο ραντεβού” με την πανδημία δεν πήγε σε αυτό. 

Η υποστελέχωση έγινε εντονότερη με τις δεκάδες απουσίες συναδέλφων. Ο ερασιτεχνικός και πρόχειρος σχεδιασμός,  βασισμένος στην οικονομική ένδεια του συστήματος υγείας, γίνεται ολοφάνερος στη διαχείριση της πανδημίας.

Γνώριζαν και γνωρίζουν την αδυναμία του προσωπικού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των νοσηλευόμενων. Η φροντίδα και η νοσηλεία είναι επίπονη και σκληρή διαδικασία για τις οποίες απαιτείται το αναγκαίο προσωπικό. Επιχειρήματα της διοίκησης του τύπου ότι υπάρχει τόσο προσωπικό όσα και τα κρεβάτια, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.  Διπλοβάρδιες και υπερωρίες στο φιλότιμο των εργαζόμενων.

Τονίσαμε ότι κρεβάτι και αναπνευστήρας δεν σημαίνει και θεραπεία, όταν δεν υπάρχει ο υγειονομικός στο πλάι.

Τα ηθικά διλήμματα “τι να κάνουμε να μην διασωληνώσουμε ;” που μπαίνουν από την πλευρά της διοίκησης γυρίζει  στους ίδιους με τις ευθύνες που έχουν μιας και δεν  αξιοποίησαν το χρόνο που πέρασε σε στελέχωση, εκπαίδευση.

Τονίσαμε και ζητήσαμε να σταματήσει από τη διοίκηση η τακτική του “Yes men” προς τους πολιτικούς προϊσταμένους τους αλλά να διαμαρτυρηθούν και να εναντιωθούν στην κυβερνητική πολιτική. Ακούγεται ως αστείο αυτό μιας και καλύτερο μακρύτερο χέρι της πολιτικής τους δεν υπάρχει.

Τέλος ζητήσαμε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα χρήσης των αδειών ειδικού σκοπού στις ευπαθείς ομάδες.

Σαν Α.Σ.Υ πιστεύομε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της διεκδίκησης. 

Τώρα να απαιτήσουμε :

Γενναία αύξηση των δαπανών για την υγεία.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις.

Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Να σταματήσει το μπούκωμα των κλινικαρχών με ζεστό χρήμα του λαού.

             ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 26/11/20

                                ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ