Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Συμβαίνουν στο Παπαγεωργίου!!


Το ράσο δεν κάνει τον παπά...

“Η διασφάλιση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος και η προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων μας. Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να δείχνουμε αλλά και να είμαστε ενωμένοι. Ενωμένοι και απαλλαγμένοι από προσωπικές επιθυμίες, δογματισμούς και πολιτικές πεποιθήσεις”. Μνήμες Μεταξά και Χίτλερ ξαναζωντανεύουν. Τόσο “προοδευτικές” και “μοντέρνες” ιδέες!
Έτσι “αθώα” αρχίζει η ανακοίνωση των Εποπτών Υγείας. Δε μας λένε όμως οι αξιότιμοι συνάδελφοι ποιός υπονομεύει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Να υποθέσουμε, ο... Φούφουτος;
“Ενωμένοι” να σκύβουμε το κεφάλι στις προσταγές των εργοδοτών μας(Διοίκησης- Κυβέρνησης).
“Απαλλαγμένοι από προσωπικές επιθυμίες”(καλύτερους μισθούς, συνθήκες δουλειάς) και “δογματισμούς”(να μη διεκδικούμε).
“Απαλλαγμένοι από πολιτικές πεποιθήσεις”(Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων) .
Όφειλαν να γνωρίζουν λοιπόν οι Επόπτες Υγείας:
1.      Οι κυβερνήσεις σχηματίζονται από κόμματα, που ορίζουν 3 “ακομμάτιστους” στη Διοίκηση.
2.      Οι 3 “ακομμάτιστοι” του Ιδρύματος – υλοποιούν με αφάνταστη προθυμία αποφάσεις των κυβερνήσεων(βλ. αυτοχρηματοδοτούμενο νοσοκομείο).
3.      Οι οφθαλμολογικές, οι βραχείες και οι αιματολογικές δεν ανοίγουν από μόνες τους. “Ακομμάτιστοι” το αποφασίζουν.
4.      Για “ακομμάτιστους” και “ανεξάρτητους” ας ψάξουν στα Ψηφοδέλτια Ενωτική Πρωτοβουλία και  Ενιαίο. Βρίθουν από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Οι “προτάσεις” τους αντικειμενικά εξυπηρετούν την πραγμάτωση του διακαούς πόθου κάθε εργοδότη:
σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς!
Το ότι ο συσχετισμός στο σωματείο προς το παρόν βολεύει τη Διοίκηση δεν είναι κανένα μυστικό. Οι συσχετισμοί όμως αλλάζουν. Και η πρότασή τους, αυτό πάει να αποτρέψει.
Δεν έχει πρόβλημα η Διοίκηση με το τι ψηφίζει και τι Θεό πιστεύει ο καθένας εκτός νοσοκομείου. Θέλει όμως εργαζόμενους πλήρως υποταγμένους, προσηλωμένους στους στόχους του νοσοκομείου-επιχείρηση. Γιατί τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα.
Όσο “αυθόρμητα” κι αν νομίζει ότι σκέφτεται κάποιος, σε τελική ανάλυση δε ζει σε κάποιο αποστειρωμένο περιβάλλον. Κυρίαρχο το ιδεολόγημα της “δίκαιης” ή της “για όλους” ανάπτυξης: πως όσο αυξάνει το κέρδος της επιχείρησης, τόσο θα αυξάνουν και οι απολαβές των εργαζόμενων. Τα σαράντα τόσα όμως εκατομμύρια κέρδος του νοσοκομείου-επιχείρηση, βγαίνουν επειδή μειώθηκαν οι μισθοί μας και αυξήθηκε η ένταση της δουλειάς μας.
Φάσκουν και αντιφάσκουν με το “δικαίωμα της επιλογής”. Απ’ τη μια “έξω τα κόμματα” κι απ’ την άλλη ψήφο σε “κομματικούς” δεν πάει. Τους απαλλάσσουμε όμως από τις τύψεις που έχουν.
Είμαστε περήφανοι ως ΑΣΥ γιατί διεκδικούμε καλύτερους όρους δουλειάς, καλύτερες συνθήκες ζωής και συνεχίζουμε να πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων.
ΥΓ:
Και επειδή έχουν τόση πρεμούρα να “νομοθετήσουν” και να “επιλύσουν” προβλήματα των εργαζόμενων, ας αρχίσουν πρώτα με τον 13ο και 14ο μισθό, την επαναφορά των μισθών μας στα προ κρίσης επίπεδα, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό κορβανά και όχι από την τσέπη των ασφαλισμένων, τη συλλογική σύμβαση με διευρυμένα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ