Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


                      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 
                           ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

             ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Ολοένα και πιο ασφυκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία τόσο για τους εργαζόμενους υγειονομικούς όσο και για τους ασθενείς, με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές να σπάνε κυριολεκτικά κόκκαλα. Γιατροί και συνολικά οι υγειονομικοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την εντατικοποίηση, το τσάκισμα μισθολογικών και επιστημονικών τους δικαιωμάτων. Χιλιάδες οι κενές θέσεις σε υγειονομικό προσωπικό, με την κυβέρνηση να μη βγάζει άχνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παγώνοντας επ’ αόριστον τις όποιες προκηρύξεις.
 Παράλληλα, για τους ασθενείς η «δημόσια υγεία» μεταφράζεται σε άγριο χαράτσωμα που στην ουσία τους εξασφαλίζει ένα «βασικό πακέτο» υπηρεσιών υγείας, πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας, με τις υπόλοιπες παροχές να καθίστανται πολυτέλεια.
Άλλωστε, αυτές είναι οι «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» που διαφημίζει η κυβέρνηση ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιώντας κατά γράμμα την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ για χάρη των επιχειρηματιών στο Φάρμακο και την Υγεία:  ολοκληρωτική μετατροπή των νοσοκομείων και των «δημόσιων μονάδων υγείας» σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση και έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς- πελάτες. Λαγός αυτής της πολιτικής εμφανίζεται επάξια η ηγετική ομάδα του Π.Ι.Σ.( ΝΔ), αφού πρωτοστατεί στην προσπάθεια της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της υγείας.
Οι προτάσεις τους αντιστοιχούν με την επιχειρηματική λειτουργία των “δημόσιων”  νοσοκομείων με εργαζόμενους που θα “κοστίζουν” φτηνά, ο μισθός τους, η εργασία τους και η εξέλιξή τους θα εξαρτώνται από τα έσοδα που φέρνουν στο νοσοκομείο οι πελάτες – ασθενείς. Και για να μην κουνηθεί φύλλο μπρος σε αυτές τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις, μετά τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου, η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαλύσει την συλλογική οργάνωση των εργαζομένων με το «ηλεκτρονικό φακέλωμα». 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ξεπεράσουν τη μοιρολατρία και απογοήτευση, να παραμερίσουν την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ - που μέσα στο υπουργικά γραφεία «διαπραγματεύεται» μια κάποια «πριμοδότηση», ενώ στους εργαζόμενους δηλώνει ότι δήθεν διεκδικεί τη «μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου» - και να διεκδικήσουν:
► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.  
► πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, με κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.
Για να έχουν προοπτική οι αγώνες μας, χρειάζεται να στρέφονται ενάντια στην πηγή των προβλημάτων μας, που είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Να έχουν προμετωπίδα την κάλυψη των λαικών αναγκών, για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους υγειονομικούς.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. 
Συγκέντρωση στο ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ στις 10 π.μ. 
και πορεία στο Υπουργείο Υγείας