Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Συμβαίνουν στο Παπαγεωργίου. ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Σωματείο στη Διοίκηση του νοσοκομείου την Τετάρτη 16/10, απαιτώντας της ανάκληση των απολύσεων 2 εργαζόμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ. Στη συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου συμμετείχαν και συνδικαλιστές από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ.
Οι εκπρόσωποί μας τόνισαν στις τοποθετήσεις τους, ότι οι απολύσεις είναι απόρροια του τρόπου λειτουργίας του νοσοκομείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας είναι αυτός που απαιτεί πειθήνιους και υποτακτικούς εργαζόμενους, έρμαια στις διαθέσεις της Διοίκησης.
Κατήγγειλαν επίσης τις ελαστικές μορφές εργασίας, τη στοχοθεσία μέσω της αξιολόγησης, αλλά και το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που δίνει το ελεύθερο στην εργοδοσία να απολύει χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν! Κάλεσαν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, αφού οι 2 απολύσεις “χτυπούν το καμπανάκι” για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Στις τοποθετήσεις τους οι υπόλοιπες παρατάξεις στάθηκαν μόνο την ηθική πλευρά του ζητήματος, αποκρύπτοντας ουσιαστικά το φόντο στο οποίο έλαβαν χώρα οι απολύσεις.
Από τη μεριά του, ο Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου, υπεραμύνθηκε του συγκεκριμένου τρόπου λειτουργίας – προσπαθώντας να απαντήσει μόνο στην τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία των εκπροσώπων μας – με επιχειρήματα του τύπου ότι “το νοσοκομείο είναι κοινωφελές” ή ότι “τυχόν κέρδη του επιστρέφονται στο κράτος”. Πράγματα, που επιβεβαιώνουν τη συνειδητή υποχρηματοδότηση της υγείας από το κράτος ως στρατηγική επιλογή της Ε.Ε. και των εγχώριων κυβερνήσεων για παραπέρα συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης και άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Τέλος, είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί ξανά στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου την επόμενη βδομάδα.
Τα περί συλλογής υπογραφών για την απομάκρυνση των 2 συναδέλφων και άλλα διάφορα, δεν επιβεβαιώθηκαν. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους για το τι λογής συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιες “πληροφορίες”.
Ευθύνες επίσης φέρει και η πλειοψηφούσα παράταξη του Ενιαίου Ψηφοδελτίου, που δεν ενημέρωσε άμεσα τις υπόλοιπες παρατάξεις, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα των απολύσεων ως υπόθεση ρουτίνας! Όσο για τον σκυλοκαβγά μεταξύ Ενωτικής Πρωτοβουλίας και Ενιαίου Ψηφοδελτίου, το μόνο που εξυπηρετεί, είναι να αποπροσανατολίζει τον κόσμο, αφού αμφότεροι συμφωνούν στο κύριο, τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο.
Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε, ότι αυτό που φοβάται η Διοίκηση, είναι η κινητοποίηση των εργαζόμενων.


Οκτώβρης 2019