Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κινητοποίηση στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας στις 16 Οκτώβρη



Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή απευθύνουν σωματεία εργαζομένωνΚάλεσμα σε μαζική συμμετοχή απευθύνουν σωματεία εργαζομένων
Σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, στις 4 μ.μ. και πορεία στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας προχωρούν σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία και δομές πρόνοιας της Αττικής.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», ΚΑΤ, «Αττικόν», «Λαϊκό», «Ασκληπιείο», «Αλεξάνδρα», «Ελπίς», Κρατικό Νίκαιας, ΝΙΜΙΤΣ, Παίδων Πεντέλης, Οφθαλμιατρείο, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ.

Η οργάνωση της κινητοποίησης βρέθηκε στο επίκεντρο και της παναττικής ανοιχτής σύσκεψης εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και δομές πρόνοιας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/10.

Παράλληλα, τα σωματεία καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα με μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική στάση εργασίας (σε όλη τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας) την Τετάρτη 23 Οκτώβρη.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους διεκδικούν:

► Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος! Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας -πρόνοιας.

► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας μας.

► Διατήρηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

► Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας - πρόνοιας. Κατάργηση κάθε πληρωμής απ’ τους ασθενείς και κάθε επιχειρηματικής δράσης.