Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Κερδισμένοι και χαμένοι...

Κερδισμένοι και χαμένοι...
«Κάποιοι θα κερδίσουν, κάποιοι θα χάσουν»...
Μέσα σε έξι λέξεις, μιλώντας χτες στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, περιέγραψε όχι μόνο το νέο πακέτο μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο, αλλά συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου, με κρίση ή χωρίς κρίση.
Πραγματικά, και με τα νέα βάρβαρα μέτρα κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν. Μόνο που ο υπουργός παρέλειψε να αναφέρει το ακόμα πιο σημαντικό: Ποιοι είναι οι μεν και ποιοι είναι οι δε...
... μέχρι να το τουμπάρουμε
Οσο και να προσπαθεί να το κουκουλώσει η κυβέρνηση, χαμένοι θα είναι οι ίδιοι που είναι χαμένοι όλα αυτά τα χρόνια: Οι εργαζόμενοι και ο λαός που με τη νέα μείωση του αφορολόγητου θα βιώσουν ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα του εισοδήματός τους, των μισθών και των συντάξεών τους. Οι συνταξιούχοι που με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» θα δουν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται για άλλη μια φορά.
Ενώ, από την άλλη, κερδισμένοι θα είναι ακριβώς αυτοί που ζητάνε επίμονα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα: Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, που θέλουν να μειώσουν έως και να καταργήσουν το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης γι' αυτούς και το κράτος τους, που θέλουν να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία από τα χαράτσια που φορτώνεται ο λαός προκειμένου να μπορούν να διασφαλιστούν εδώ και τώρα - όπως επανέλαβε χαρακτηριστικά χτες και ο ΣΕΒ - νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.
Γι' αυτό και χωρίς καμιά αναμονή για «αντισταθμιστικά μέτρα», «παράλληλα προγράμματα», «δίκαιη ανάπτυξη» κ.ο.κ., οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους: Γιατί η μόνη περίπτωση να είναι αυτοί οι κερδισμένοι είναι να ηττηθούν τα ίδια τα μονοπώλια, οι συμμαχίες τους και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που τα υπηρετούν!