Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Με πο....ές δεν βάφουν αυγά!!

«Πυροτεχνήματα» με προσωρινές προσλήψεις στα νοσοκομεία
Πυροτεχνήματα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αντιλαϊκή πολιτική της και τις συνέπειες που έχει στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας πετάει η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι επισπεύδει τις4.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» από τον ΟΑΕΔ.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν μετά από σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, οι προσλήψεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν από την πρώτη δόση των πληρωμών για τις τηλεοπτικές άδειες και εντάσσονται στη «βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, που είναι η ταχεία βελτίωση της κατάστασης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων» στην Υγεία.
Καθόλου τυχαία, οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται πριν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και ενώ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού καταγράφονται νέες μειώσεις στις λεγόμενες «κοινωνικές δαπάνες». Η ίδια η πραγματικότητα, όμως, εξαϋλώνει την κυβερνητική προπαγάνδα. Οι 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία θα έχουν διάρκεια μόλις 12 μήνες, που σημαίνει ότι σ' ένα χρόνο από τώρα τα κενά θα είναι ίδια ή και μεγαλύτερα. Την ίδια ώρα, στο ΕΣΥ λείπουν 30.000 νοσηλευτές, πράγμα που καθιστά «σταγόνα στον ωκεανό» τις προσλήψεις που λέει ότι θα κάνει η κυβέρνηση.
Από αυτή τη σκοπιά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης όχι μόνο δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην επέκταση των εργασιακών σχέσεων πολλών ταχυτήτων στα νοσοκομεία, σε βάρος της σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα για όλους.
ΓΙΑΥΤΟ http://asypapageorgiou.blogspot.gr/2016/10/blog-post_4.html
\\