Διαχείριση της ακραίας φτώχειας
Ο Αλ. Τσίπρας, στο συνέδριο «η ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο κατά τα έτη 2010 - 2014, κοινωνικού κράτους (...) Εντός του 2017 θα έχουν προσληφθεί 10.000 γιατροί και νοσηλευτές στο ΕΣΥ, ενώ ήδη είναι έτοιμο και κατατίθεται άμεσα το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».
Στην κοροϊδία του λαού δεν υπάρχει έλεος από την κυβέρνηση. «Κοινωνικό κράτος» είναι η αφαίρεση 2,5 δισ. ευρώ από τους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι και το 2019 από την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων για 250.000 συνταξιούχους, που τους αφαιρεί περίπου 170 εκατ. ευρώ μόνο για φέτος και άλλα 300 εκατ. ευρώ του χρόνου. Η περικοπή 900 εκατ. ευρώ το χρόνο από τις δαπάνες για την Πρόνοια, όπως προβλέπει το 3ο μνημόνιο. Η θεσμοθέτηση του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» για όσους ζουν στην ακραία φτώχεια, που σημαίνει ότι μια τετραμελής οικογένεια χωρίς κανέναν άλλο πόρο θα πρέπει να επιβιώσει με 13 ευρώ τη μέρα!
Αυτά είναι ορισμένα ενδεικτικά μόνο στοιχεία «της ανοικοδόμησης του κατεστραμμένου κοινωνικού κράτους». Όσο για τις προσλήψεις που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στην Υγεία, θυμίζουμε ότι οι 4.000 νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που ακούστηκαν τελευταία, αφορούν προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» και έχουν διάρκεια μόλις 12 μήνες. Δηλαδή, εκτός του ότι αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των πραγματικών ελλείψεων (λείπουν 30.000 νοσηλευτές από το ΕΣΥ), μετά από ένα χρόνο τα νοσοκομεία θα βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη θέση.