Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Πάμε θέατρο.

Χωρίς καμιά πρόθεση “κουλτουροποίησης” (πιθανόν αδόκιμος όρος) του χώρου αλλά με διάθεση να προτείνουμε μια δύο θεατρικές παραστάσεις ως μια εναλλακτική μορφή στην έξοδο. Ανάγκες έτσι κι αλλιώς καλύπτει και αυτή η καλλιτεχνική έκφραση. Γιαυτό προσέχουμε που πάμε· κρατάμε πάντα και μια επιφύλαξη για το αποτέλεσμα της "αποπειρωμένης εξόδου". Όπου αποτέλεσμα βέβαια, την ικανοποίηση αναγκών εννοούμε.
Να πειραματιστούμε είναι νωρίς, αν και πιστεύουμε γενικά ότι θα το αποφεύγουμε, κυρίως γιατί το να “φάμε φόλα” είναι  πιο πιθανό να συμβεί στους πειραματισμούς,  όταν μάλιστα αυτοί γίνονται από όχι και τόσο σχετικούς(όπως το ιστολόγιο).
Έτσι θα προτείνουμε περισσότερο δοκιμασμένα στο χρόνο και με μικρότερα ποσοστά ρίσκου.
"ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΑΧΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ
07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ... 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 | ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ - ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ > ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες δυο γυναικών που η μοίρα ένωσε τους δρόμους τους, της Εκάβης και της Νίνας, χρωματίζεται ο καθρέφτης της νεοελληνικής κοινωνίας με όλες τις αντιφάσεις της. Αγωνίες, βάσανα, αγώνας για επιβίωση, πάθη, ψέματα και απογοητεύσεις, μικροί και μεγάλοι καημοί, όνειρα για μια καλύτερη ζωή, γάμοι και θάνατοι, μνήμες και περασμένα μεγαλεία, αλλά και αγάπη κι όλη η ομορφιά της ζωής παρά τις δυσκολίες της, όπως τη βίωσαν οι δυο αυτές γυναίκες, χρωματίζουν με χιούμορ και τρυφερότητα την Ελλάδα του μεσοπολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου.