Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η Οφθαλμολογική και η πρεμούρα τους!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
η απόφαση της Διοίκησης για την αυτόνομη λειτουργία της Οφθαλμολογικής και της Ογκολογικής μόνο τυχαία δεν είναι, αφού πρόκειται για δυο τμήματα με υψηλή κερδοφορία και περιθώρια αύξησής της. Η τεράστια έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο δεν τους εμποδίζει να λένε ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του προσωπικού. Πιθανολογούμε πως θα αδειάσουν την κατάψυξη...
Κάνουν λόγο βέβαια για έλλειψη προσωπικού, όχι για να ξαλαφρώσουν οι εργαζόμενοι και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ασθενείς, αλλά για επέκταση των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου. Στο αίτημα για μετακίνηση ακτινολόγων και χειριστών αφήνεται να εννοηθεί, ότι  στις ειδικότητες αυτές υπάρχει πλεόνασμα στα άλλα νοσοκομεία!!! Εκτιμούν τις ανάγκες του νοσοκομείου σε 120 μόνιμες θέσεις ενώ οι κενές ξεπερνούν τις 400. Επίσης ζητούν 40 επικουρικούς και 67 άτομα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 12μηνης διάρκειας, δηλαδή μη μόνιμο και στη δεύτερη περίπτωση τζάμπα προσωπικό.
 Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για προσλήψεις αλλά προσωπικό δεν είδαμε ακόμα. Οι μόνες σίγουρες, λογικά θα είναι αυτές με το ελαστικό και επιδοτούμενο προσωπικό. Αυτές είναι οι εργασιακές σχέσεις του μέλλοντος, το “ευρωπαικό κεκτημένο”, που τόσο πολύ παινεύουν.
Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γιατί ο τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αυτό επιτάσσει. Είναι η αιτία και του μικρότερου ακόμα προβλήματος. Μεγιστοποίηση των εσόδων(άρμεγμα των ασθενών) με όσο το δυνατό λιγότερα έξοδα(ξεζούμισμα των εργαζόμενων), αυτός είναι ο διακηρυγμένος στόχος της Διοίκησης.
Και σε αυτό είναι απόλυτα σύμφωνοι και με αυτή την κυβέρνηση και τη στρατηγική της Ε.Ε. για “οικονομικά βιώσιμα και αυτοχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία”. Στον απολογισμό του 2015 αν αφαιρεθεί το πλεόνασμα των 28 εκ. από τα 38 εκ. της κρατικής χρηματοδότησης για τη μισθοδοσία, μένει υπόλοιπο 10 εκ. Αυτή ήταν η όλη συνεισφορά του κράτους το 2015, την οποία θέλουν να συμπιέσουν παραπέρα. Όσο για τα 28 εκ., αυτά πήγαν στον κουμπαρά για τη “σίτιση” των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Στο σωματείο αποφασίστηκε ομόφωνα να σταματήσει κάθε ενέργεια για αύξηση παραπέρα δραστηριοτήτων χωρίς την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας και μπλοκάρισμα των γραφείων της Διοίκησης στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου.     
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ