Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Μια άλλη προσέγγιση της Α`βάθμιας φροντίδας! ή άν θέλεις βόλτα μαγική στη πόλη, ραδιόφωνο στο φουλ….

Αν θέλεις βόλτα μαγική στη πόλη, ραδιόφωνο στο φουλ….
Ή αν πάλι θες να το δεις ως μια τουριστική περιπλάνηση ιατρονοσηλευτικού ενδιαφέροντος, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις πιστά τις προτάσεις παροχής υγείας από τις διοικητικές  υγειονομικές  περιφέρειες (ΔΥΠΕ).
Κατάλογος αναρτημένος  σε εμφανή θέση στο χώρο των ραντεβού (θέλουμε να πιστεύουμε σ`όλα τα νοσηλευτήρια της πόλης, διαφορετικά δεν μπορεί να αγκαλιάσει το σύνολο των υποψήφιων χρηστών –ευεργετημένων της υγείας).
Προϋπόθεση τούτου του ταξιδιού να βρεις ελεύθερο ραντεβού για να εξεταστείς σε ένα τουλάχιστον από την πληθώρα (!!! )τοπικών μονάδων υγείας (ΤΟΜΥ) και εφόσον κριθείς κατάλληλος  για το ξεκίνημα αυτής της φανταστικής περιπέτειας-ή αν θες ταξίδι (του χαμένου θησαυρού) να αποκτήσεις το πολυπόθητο παραπεμπτικό αιματολογικών, μικροβιολογικών, ακτινολογικών εξετάσεων. Εξαιρούνται τα παραπεμπτικά υπερήχων(echo )ως τελικοί προορισμοί που “εξοκείλουν” του συγκεκριμένου ταξιδιού, καθώς επίσης και όλες εκείνες εξετάσεις  που το κόστος τους προκαλεί  αναφυλακτική αντίδραση στο σύστημα υγείας.
Περισυλλογή βαθιά δε θέλει, αποφάσεις γρήγορες και αισιόδοξες για τον τελικό προορισμό (σαν να λέμε για την Ιθάκη που έρχεται για την Ιθάκη που φεύγει)και το ταξίδι ξεκινά.
Για αυτούς που οι πολιτιστικές ανάγκες πρωτεύουν, μια ακτινογραφία στη γραφική γειτονιά της Ακρόπολης και στο τοπικό κατάστημα (πρώην ΙΚΑ) θα προσέδιδε εκτός της ακτινοβολίας και μια ψυχική ανάταση, αποτέλεσμα  της πολιτιστικής κληρονομιάς που αποπνέει η παλιά πόλη.
Για όλους τους άλλους που οι ανάγκες τους διαφοροποιούνται του πολιτιστικού ενδιαφέροντος, δεν έχουν παρά να διαλέξουν το πολύβουο ζωντανό κέντρο και μάλιστα χρησιμοποιώντας  το ανοικτό λεωφορείο (προσφορά του δήμου Μπουτάρη) να διασχίσουν την όμορφη Εγνατία δράττοντας της ευκαιρίας  να θαυμάσουν την εξέλιξη της διαχρονικής κατασκευής  του  μετρό. Πριν φτάσουν  στην Αριστοτέλους,  οι ωφελημένοι της παροχής υγείας, έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν το βλέμμα τους προς το Άγαλμα του Βενιζέλου μήπως και ανταμώσουν  το συγχρωτισμό των Παμιτών  που καταλαμβάνουν το χώρο διεκδικώντας  δήθεν το δίκιο του αγώνα.
Τελικός προορισμός, μέσω Βαρδάρη, οι Αμπελόκηποι για μικροβιολογικές εξετάσεις.
ΥΓ1 σε όλη τη διαδρομή θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και ακουστικά (αξεσουάρ του λεωφορείου)σιγοψιθυρίζοντας  το “αν θες μια βόλτα…
ΥΓ2 για τους μη διαθέτοντες το πολυπόθητο ραντεβού οι διοικητικές  υπηρεσίες υγείας δίνουν την δυνατότητα της επίσκεψης στο εκάστοτε εφημερεύον νοσοκομείο. Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι καλό θα είναι να πάρετε μαζί σας ότι χρειαστεί που θα ικανοποιεί τις στοιχειώδεις ανάγκες θρέψης και ενυδάτωσης λόγο του σχετικά μεγάλου χρόνου αναμονής. Τα υπόλοιπα είναι προσφορά του εκάστοτε νοσηλευτικού ιδρύματος. Το ίδρυμα Παπαγεωργίου, επειδή η πιθανότητα της μη εξέτασης είναι μεγάλη, θα σας αποζημιώσει προσφέροντας μια ασύγκριτη σε κάλος περιήγηση-εξερεύνηση του άγριου κόσμου μέσω οθόνης ορατή στους εν αναμονή ασθενείς –πελάτες.
Και όλα αυτά ως μια ευγενική χορηγία των διοικητικών υπηρεσιών υγείας(ΔΥΠΕ) με την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου υγείας και της δεύτερης φορά αριστερής (ΔΦΑ) κυβέρνησης.