Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Οφθαλμολογική και οβάλ γραφείο!

Πέφτουμε από τα σύννεφα
Συνεχίζουμε πιο δυνατά στις νέες εγγραφές του συλλόγου Πέφτουμε από τα Σύννεφα (Π.Σ)
Στο πλαίσιο αυτό και η προχθεσινή συνάντηση-διαμαρτυρία στο οβάλ γραφείο της διοίκησης.
Σκηνικό που να σου θυμίζει κάτι από θέατρο. Μεταμορφώσεις και αλλαγές στους ρόλους.
Πρόεδροι. που υπερασπίζονται τη θέση ότι δεν έγινε και τίποτε, αφού μόνο ως σκέψη υπήρξε η μετεγκατάσταση αλλά ποτέ  δεν απόκτησε υπόσταση,  εντολές που δεν δόθηκαν ποτέ αλλά απόκτησαν υπόσταση-εφαρμογή, οδηγώντας την τεχνική υπηρεσία μάλλον αυτοβούλως να ξεκινήσει τον έλεγχο του χώρου της μετεγκατάστασης. Πολύς ντόρος για το τίποτα δηλαδή!!
Μέλη, που αυτά και αν δεν έπεσαν από τα σύννεφα, υπερασπιζόμενοι τη θέση, ότι ποτέ δεν υπήρξε συζήτηση άρα και απόφαση στο ΔΣ του νοσοκομείου. Μέλη που ομολόγησαν, ότι ενώ το “πνεύμα επιθυμεί η σαρξ αδυνατεί”, διαφορετικά πώς να  εκλάβουμε τη δήλωση ότι οι ίδιοι επιθυμούν (εντεταλμένοι της κυβέρνησης στο ΔΣ) την αλλαγή του νομικού καθεστώτος του νοσοκομείου αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση του υπουργείου (υπάρχει και η παραίτηση κύριοι). Μέλη που προσπάθησαν να εκμαιεύσουν απαντήσεις από δήθεν ρητορικά ερωτήματα για το τι θα κάνουμε στη περίπτωση πρόσληψης προσωπικού, ως μη άλλο επιτρεπτό να πραγματοποιηθεί από τη δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση(ΔΦΑ), με άλλες σχέσεις εργασίας  πέραν αυτών των αορίστου. Για να πάρουν πληρωμένη απάντηση  ότι  τέτοιοι εργαζόμενοι υπάρχουν και ότι ο αγώνας για να γίνουν αορίστου θα είναι κοινός.
Μικρά συμπεράσματα.
Αρνούνται επίμονα να παραδεχτούν ότι η επέκταση  δραστηριοτήτων  και η  ανάπτυξη κλινικών γίνεται με μοναδικό κριτήριο την αύξηση των εσόδων · και οι δυο κλινικές πληρούν τα κριτήρια.
Παραμένουν στυλοβάτες των πολιτικών εκείνων παλιών και νέων, άλλωστε στη ίδια ρότα βρίσκονται, που επιδιώκουν το χαμηλό κόστος στην εργασία, μπλοκάκια, κοινωφελής εργασία, υπεργολαβίες, αργότερα επέκταση του εθελοντισμού(αντηρίδα) και η λίστα συνεχώς θα εμπλουτίζεται όσο η υγεία θα θεωρείται εμπόρευμα και ως εμπόρευμα θα αγοροπωλείται. Στο ράφι της επιχείρησης αποκτά υπόσταση και η έννοια κέρδος.
Πολιτική βούληση από την εξουσία υπάρχει και είναι η συνέχιση της αντεργατικής της κατεύθυνσης (μισθοί, νοσοκομειακό επίδομα, καινούργιος συνδικαλιστικός νόμος κτλ)
Στον αντίποδα, πρόθεσή μας δεν είναι να επιβάλλουμε την αποδοχή κοινών απόψεων αλλά θέλουμε να επισημάνουμε ότι το ζήτημα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης δεν μπορεί να βρει λύση από αγώνες μεμονωμένους, τοπικού χαρακτήρα. Τα προβλήματα  των νοσοκομείων στη βάση τους είναι κοινά με μικρές διαφορές στην έκφρασή τους. Γαλέρες και αυτά, πιθανόν με διαφορετικό αριθμό κουπιών, αλλά στην ίδια θάλασσα αρμενίζουν.
Εντέλει η διαμαρτυρία αποτέλεσε μια προσπάθεια αξιόλογη και σίγουρα η αρχή για τη συνέχεια που έπεται. Το ζήτημα δεν τέλειωσε· και να μην ξεχνάμε ότι ο λύκος χούγια δεν αλλάζει παρά μόνο τρίχα! 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  


Και για του λόγου το αληθές η εικόνα το μαρτυρεί.
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ