Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17/12/22 στο ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

                                    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η κυβέρνηση έρχεται να ισοπεδώσει εντελώς ότι απέμεινε όρθιο στην δημόσια υγεία, με το τελευταίο νόμο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. Ένας νόμος που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία αφού θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.

Αντί να καλύψει τις ανάγκες του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις όλων των κενών οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία της χώρας, επιλέγει να αξιοποιήσει οξυμμένα υπαρκτά προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας κάνοντας ένα «ποιοτικό» βήμα επί το αρνητικότερο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της εμπορευματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων σε βάρος τόσο των ασθενών όσο και των υγειονομικών. 

Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Πόσο ανοχή να δείξουμε σε μια κατάσταση επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας μας; Με κλινικές και τμήματα χωρίς επαρκές Ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό; Και πώς να μην είναι όταν μεταξύ Μάρτιου 2020 και Σεπτέμβρη του 2022 οι υγειονομικοί μειώθηκαν από 77532 σε 73537. Με κλινικές και τμήματα που στηρίζονται σε «μπαλώματα» και στο φιλότιμο των συναδέλφων που υπερβάλλουν εαυτό; Με εργαζόμενους σε αναστολή κατ’εφαρμογή του άδικου αυτού μέτρου, το οποίο έχει ήδη ακυρωθεί από την ίδια πραγματικότητα; 

Απαιτούμε:

Να μην εφαρμοστεί ο επαίσχυντος νόμος για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη!

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες σε όλους τους κλάδους.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ανάκληση των αναστολών εργασίας και επιστροφή όλων των συναδέλφων στη δουλειά. Κανείς υγειονομικός δεν περισσεύει!

Αυξήσεις στους μισθούς, πάνω από τον πληθωρισμό, που ροκανίζει το εισόδημά μας, μαζί με τις «καυτές» αυξήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, βενζίνη, ενέργεια και αλλού.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεκινώντας με καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.


          ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17/12/22 στο ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ