Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΕΑΠ Πράξη 3η

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ) www.asypapageorgiou.blogspot.gr

ΕΑΠ Πράξη 3η
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
ρουλέτα το σκηνικό σχετικά με τον τρόπο καταβολής της μισθοδοσίας μας και η μπίλια να εναλλάσσεται από το κόκκινο στο μαύρο. Και καθώς η περιφορά όλο και μειώνεται, η μπίλια δείχνει να κάθεται υπέρ της ΕΑΠ.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου, στην οποία παραβρέθηκε και το σωματείο, τονίστηκε από την πλευρά μας για μια ακόμα φορά, ότι δε θα συναινέσουμε σε καμιά προσπάθεια ή σκέψη που θα οδηγεί σε έκπτωση των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων. Δεν θα μπούμε κάτω απ’ τη σημαία του ενός ή του άλλου τρόπου πληρωμής, αλλά σε διάταξη μάχης κάτω από τη δική μας σημαία, αυτή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.
Έχουμε ξεκαθαρίσει παλιότερα, ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πληρωμής μειώσεις μπορούν να γίνουν. Επιπλέον, η κυβέρνηση με τον περιβόητο “δημοσιονομικό κόφτη” φρόντισε να βάλει μισθούς και  κοινωνική ασφάλιση στην πρώτη γραμμή των περικοπών  αφήνοντας απέξω τις παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το ενδεχόμενο των περικοπών θα υφίσταται πάντοτε όσο θα περνάει η λογική του μικρότερου κακού στους εργαζόμενους. Ήδη κάποιες φωνές υπάρχουν και έχουν να κάνουν με τις απόψεις που λένε ότι η ΕΑΠ θα εξασφαλίσει σιγουριά, δημιουργεί τις προυποθέσεις για δημοσιοποίηση του νοσοκομείου, ελέγχει καλύτερα τα δημοσιονομικά του ιδρύματος, τον τρόπο διαχείρισής του κλπ. Διαμετρικά αντίθετα τα επιχειρήματα που ενισχύουν τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης.
Ενδεικτικά θα πούμε ότι καμιά σιγουριά, καμιά δημοσιοποίηση, και κανένας έλεγχος περαιτέρω δεν εξασφαλίζεται με την ΕΑΠ και το υφιστάμενο καθεστώς. Και ο λόγος είναι απλός, αρκεί να πάρουμε υπόψη μας το εξής: στόχος της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης είναι η μείωση του κόστους. Και κόστος εδώ αποτελούν οι μισθοί μας. Και λέμε της εδώ διοίκησης, ότι παντού και πάντα οι διοικήσεις διαχείρηση και εξειδίκευση της γενικής κατεύθυνσης στο συγκεκριμένο χώρο κάνουν. Η πιθανή εναντίωσή της στις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης μόνο το πάπλωμα μπορεί να αφορά. Η ουσία, το περιεχόμενο, οι γενικές κατευθύνσεις δεν αλλάζουν. Ιδιωτοικονομικό το κριτήριο λειτουργίας του νοσοκομείου, πλήρως εναρμονισμένο με τις κατευθύνσεις κυβέρνησης και Ε.Ε. Οι διοικήσεις όποιες αποχρώσεις και να έχουν, το μεγάλο ευαγγέλιο που μιλά για “βιώσιμα συστήματα Υγείας” ψέλνουν: μικρότερος κρατικός κορβανάς και το χέρι του λαού βαθύτερα στην τσέπη.
Τελειώνοντας λοιπόν, για να μην “κάτσει” το μαύρο του χρώματος(μείωση μισθών), ένας τρόπος υπάρχει και αυτός διατρανώθηκε στη διοίκηση, τόσο στους οριζόμενους από το Ίδρυμα, όσο και στους τοποθετημένους από την κυβέρνηση. Το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση γιατί το βαρέλι πάτο δεν έχει.