Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Υγεία. Η στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η στρατηγική και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων


Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε το αίτημα για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας και για καθολική αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στο ΚΚΕ και επιστρατεύοντας το πρόσχημα ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη και σε καθεστώς μνημονίων, στοχεύοντας έτσι στο να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις, αλλά και να εθίσει τα εργατικά – λαϊκά στρώματα στην υγειονομική ένδεια και εξαθλίωση καθώς και στη μείωση των απαιτήσεων.
Σε άλλο σημείο ο υπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο - άσπρο στην Υγεία, λέγοντας ότι σιγά - σιγά η κατάσταση αρχίζει και βελτιώνεται. Παράλληλα δίνοντας «γεύση» για την πολιτική που θα ακολουθήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της Υγείας και θα αφορά κάποιες «ασπιρίνες» στη διαχείριση των πιο ακραίων υγειονομικών αναγκών, έκανε λόγο για ανακουφιστικές παρεμβάσεις για τους πολλούς, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο κόσμος, όπως τόνισε.
Προανήγγειλε «κρίσιμες μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις» στις προμήθειες, στην ΠΦΥ και στην Ψυχική Υγεία, ενώ σημείωσε με νόημα πως φυσικά αν υπάρχουν σοβαρές επενδύσεις στην Υγεία θα τις συζητήσουμε.
Τέλος, εκθείασε το μοντέλο λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης, που αποτελεί πιλότο της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, κάνοντας λόγο ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο δίνει αναπτυξιακή ώθηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας.