Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Δεν τους πληρώνουν για να μη διεκδικήσουν αορίστου χρόνου σύμβαση

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ «ΑΤΤΙΚΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δεν τους πληρώνουν για να μη διεκδικήσουν αορίστου χρόνου σύμβαση

Από το Γενάρη έχουν να πληρωθούν νυχτερινές βάρδιες κι αργίες οι επικουρικοί νοσηλευτές στο νοσοκομείο «Αττικόν». Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων δεν τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα, επειδή ορισμένοι επικουρικοί έχουν συμπληρώσει 24 μήνες υπηρεσίας και η πάρεδρος (σσ δικαστικός που εγκρίνει το αντίστοιχο κονδύλι του νοσοκομείου) ισχυρίζεται πως «η παράταση της σύμβασης που θεσμοθέτησε το υπουργείο για τους επικουρικούς νοσηλευτές είναι παράνομη», αφού μετά τους 24 μήνες «μπορεί κανείς να διεκδικήσει θέση αορίστου χρόνου»!
Εξαιτίας αυτού του ...«εγκλήματος» «η συγκεκριμένη πάρεδρος δεν υπογράφει τα χαρτιά που χρειάζονται για να εγκριθεί η μισθοδοσία τους.
Ποινικοποιεί προκαταβολικά τον κίνδυνο η εργασιακή σχέση να γίνει αορίστου χρόνου και ενεργοποιεί τη "λαιμητόμο" των περικοπών». 
Πρόκειται για τη «λογική του "μισθολογικού κόστους" και να κόψουμε από όπου μπορούμε» που «είναι πλέον γενικός νόμος του κράτους και όλης της δημόσιας διοίκησης», σημειώνει το σωματείο και καταγγέλλει «μη απάντηση ως τώρα του υπουργείου Υγείας και γενικόλογη καθησύχαση του γενικού γραμματέα ότι "το θέμα θα λυθεί"».
Ταυτόχρονα οι 15 επικουρικοί νοσηλευτές απέχουν από βάρδιες κι αργίες μέχρι να πληρωθούν, οι 50 εργαζόμενοι με 5μηνα κοινωφελή προγράμματα απολύονται, ενώ οι χιλιάδες προσλήψεις που εξαγγέλλονται διαρκώς από το υπουργείο, στο «Αττικόν» είναι οι ...εξής «τρεις». Το μόνιμο προσωπικό «στενάζει» δουλεύοντας χωρίς ρεπό και με αμφισβήτηση ακόμα και των καλοκαιρινών αδειών.