Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Όταν έχεις κοινωνικές ευαισθησίες...τύφλα να έχουν οι εχθροί μας!

1)Διά πάσαν νόσον
Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΣ, το πρώτο τρίμηνο του 2016: «Διατέθηκε στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σύμης, οπλίτης ιατρός (...) προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού». «Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους, βοηθός μικροβιολόγου και βοηθός ακτινολογικού εργαστηρίου (...) στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου». «Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους οπλίτης οδοντίατρος (...) στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης, προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού». «Διατέθηκε καθημερινά οπλίτης φαρμακοποιός (...) στη Μεγίστη, προς εξυπηρέτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου». «Διατέθηκαν Αξιωματικοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού (...) μία φορά την εβδομάδα στο Γ.Ν. Σάμου». «Διατέθηκε στρατιώτης (...) για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Φούρνους, επ' ωφελεία του Πολυδύναμου Ιατρείου Φούρνων». «Καθ' όλη τη διάρκεια του τριμήνου διατέθηκε οπλίτης βοηθός ακτινολόγου (...) στο Γ.Ν. Κω», κ.ά. Ολο αυτό το σκηνικό παρουσιάζεται από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως «κοινωνική προσφορά» των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην πράξη, η κυβέρνηση, πιστή στον αντιλαϊκό μονόδρομο ΕΕ και κεφαλαίου, δεν προχωρά στις αναγκαίες προσλήψεις στον τομέα Υγείας, αντίθετα χρησιμοποιεί φαντάρους και στελέχη ...«διά πάσαν νόσον», τάχα καλύπτοντας με μπαλώματα τις τεράστιες ανάγκες του λαού.

Και κοντά σ`αυτά.... 


2)Διακόπτεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θήρας (ΚΥ) από Δευτέρα σύμφωνα με επιστολή των εργαζομένων του ΚΥ Θήρας προς τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια: «Σύμφωνα με το έγγραφό σας, καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι να μεταφερθούμε στο Γ.Ν. Θήρας στις 16 Μαΐου 2016. Οπως αναφέρετε στο συγκεκριμένο έγγραφο, με την έναρξη λειτουργίας του ΓΝ Θήρας διακόπτεται η λειτουργία του ΚΥ Θήρας», όπως προβλέπεται στο «παράλληλο πρόγραμμα» (άρθ. 72 ν. 4368/2016).
Ωστόσο, το «ΓΝ Θήρας είναι ανέτοιμο να δεχθεί προσωπικό και ασθενείς καθώς εκκρεμούν σοβαρά λειτουργικά θέματα (προσλήψεις, προμήθειες υλικών, καθαριότητα - απολύμανση, ηλεκτρονικός εξοπλισμός κλπ)».
Το ΚΥ Θήρας υπολειτουργεί, λείπουν ειδικότητες και προσωπικό, δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες, ενώ στο εργαστήριο γίνονται ελάχιστες - μόλις 5 αιματολογικές - εξετάσεις λόγω έλλειψης εξοπλισμού και υλικών.

Στο μεταξύ στα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού (Καμάρι, Εμπορείο, Πύργος, Οία) δεν υπάρχει κανένας γιατρός, ουσιαστικά είναι εκτός λειτουργίας. Αντί να στελεχωθούν οι δομές ΠΦΥ και να λειτουργήσουν πλήρως και δωρεάν για τους κατοίκους, αλλά και να ενισχυθούν για τους καλοκαιρινούς μήνες, κλείνει το ΚΥ και μάλιστα χωρίς καν να έχει ανοίξει το νοσοκομείο. Αλλά και το νοσοκομείο όταν ανοίξει θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και πληρωμές των ασθενών.