Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Ο "ανένδοτος" αγώνας των κυβερνητικών στο Παπαγεωργίου


Βγήκαν στα κάγκελα (τρόπος του λέγειν) οι κυβερνητικοί της διοίκησης και καταγγέλλουν, άκουσον- άκουσον, τον Πρόεδρα!! Ποιον; τον Πρόεδρα, για δημιουργία, λέει, κλίματος μολυσμένου και μάλιστα με έντονη τοξικότητα. Κάτι βέβαια θα ξέρουν αυτοί ·διαφορετικά δεν θα διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους (προσοχή στις ραφές κύριοι). Να αναφέρουμε ότι υπάρχει μια δυσκολία κατανόησης πως ένα περιβάλλον γίνεται τοξικό. Βέβαια μια ακραία απάντηση στην απορία μας θα ήταν ο ισχυρισμός ότι μας ψεκάζουν. Και εμείς, για να είμαστε ειλικρινείς, εκεί καταλήγουμε πιστεύοντας επιπρόσθετα ότι όχι μόνο μας ψεκάζουν αλλά κατόπιν μας βάζουν στη συντήρηση για να μας βγάλουν όποτε αυτό κριθεί κατάλληλο και  να αποτελέσουμε επιδόρπιο ενός αόρατου αλιενικού κατασκευάσματος.
Διαταράχθηκε, φανταζόμαστε, η ομοθυμία, η ομοφωνία, η ομοψυχία και οποιοσδήποτε άλλος προσδιορισμός  με το συνθετικό ομο.....Τέτοια καταστροφή λοιπόν.  Τα πράγματα είναι σοβαρά !!!
"Βετάρει (βάζει βέτο) εκ των υστέρων ο πρόεδρος σε αποφάσεις ομόφωνες που έχουν σχέση με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας προσβάλλοντάς τον δημιουργώντας έτσι μια έντονη κινητικότητα  με το νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου, που παρεμπιπτόντως και εντελώς μικρόψυχα και κακοπροαίρετα αναφέρουμε, ότι αμείβεται με ψίχουλα!!
Είπαμε και εμείς, εκεί που άνοιξε ο δρόμος για δημοκρατική διακυβέρνηση μέσω της θέσης του γενικού διευθυντή με προκήρυξη που θα έχει την ευθύνη το υπουργείο, έρχεται ο Πρόεδρας, ως άλλος Καίσαρας, να το καταγγείλει ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να μην έχει τον κύριο λόγο στην επιλογή του προσώπου. Που πάτε κύριοι!! Και ποιός θα ελέγχει το γενικό προσανατολισμό του Ιδρύματος –επιχείρησης ΑΕ, τη στοχοθεσία, την εποπτεία στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αλλά και της κερδοφορίας; Μπορεί να είναι ένας έξω από δω;  Εύλογο το ερώτημα. Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που μεταφράζεται κάπως έτσι: “Ναι ρε πρόεδρα”, σου λέει η κυβέρνηση, “εγώ σε χρηματοδοτώ και συ πρώτη φίρμα στο μαγαζί;” “εσύ αλισβερίσια με ιδιωτικά συνεργεία, ενώ εγώ δικαιώνω την αριστεροσύνη μου με ατομικές συμβάσεις· από σπού και σπού”(Ποταμίσια έκφραση του αρχηγού του)
Αν καταλαβαίνουμε καλά, το πρόβλημα βρίσκεται στην καρέκλα - θέση -  "ξαπόσταμα" και ποιός θα την ελέγχει. Για το ρόλο του νοσοκομείου –επιχείρηση ΑΕ, την ξεραΐλα στη χρηματοδότηση της υγείας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την επέκταση δραστηριοτήτων μούγκα στη στρούγκα αμφότεροι. Εδώ να μας συγχωρέσετε κάνουν παρέλαση  η ομοψυχία, η ομοφωνία η ομοθυμία και όλοι οι προσδιορισμοί όμο... Σαν γύφτικα σκεπάρνια καμπαρντίζουν και οι μεν και οι δε στις ανακοινώσεις των ετήσιων αποτελεσμάτων.
Βέβαια στην καταγγελία των κυβερνητικών είναι και το θέμα του νομικού συμβούλου και των αποδοχών του (είναι πολλά τα λεφτά Άρη) κάνοντας λόγο ότι μπορούν και με λιγότερα.  Το σωστό να λέγεται. Όσον αφορά την πίστωση του νομικού συμβούλου εξαρτάται πάντα από την ανταποδοτικότητα μιας τέτοιας σχέσης. Πόσο αξιοποιείται και σε ποια θέματα για τις χρήσιμες συμβουλές του, πόσα μπορεί να σε γλιτώσει, πόσα μπορεί να "κουκουλώσει" κτλ, κτλ. Εδώ θα ήταν χρήσιμο να θυμηθούμε τις συμβουλές του για μη υπογραφή  συλλογικής σύμβασης εργασίας, τις συμβουλές του και τα σούρτα φέρτα στις δικαστικές διαμάχες και τις προσπάθειές τους να βγάλουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες μας κτλ κτλ.  Βέβαια εκείνες οι συμβουλές δεν του βγήκαν γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχαψαν. Μιας και το φέρε η κουβέντα, σε περίοδο διαπραγμάτευσης της συλλογικής σύμβασης εργασίας βρισκόμαστε(μη φαντάζεστε τίποτε εξωπραγματικό, να κάτι σαν τη διαπραγμάτευση του μνημονίου που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑΣ ενώ θα τα έσκιζε ωσάν χαρτί υγείας), άδειες, δέκατος τρίτος και δέκατος τέταρτος μισθός στις άμεσες διεκδικήσεις μας. Θα τιμηθεί δεόντως από την πλευρά της διοίκησης η συνεισφορά του νομικού της συμβούλου σε αυτό το κομμάτι της διαπραγμάτευσης. Το περιεχόμενο των συμβουλών του λίγο πολύ το υποψιαζόμαστε, εκείνο που παραμένει ασαφές είναι, αν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι δεν μασήσουν στο προβλεπόμενο παραμύθι. Παραμύθι που διαβάζεται και από τους έξω(διοικούντες) και πιθανόν να γράφεται από τους μέσα(εργασιακούς). Θα φανεί στο χειροκρότημα και πόσο διεκδικητικό και παρατεταμένο θα είναι.