Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση της ΑΣΥΠ για τα πεπραγμένα της διαπραγμάτευσης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            την Παρασκευή 08/03/2018 έγινε συνάντηση της επιτροπής του σωματείου με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του νοσοκομείου για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
            Οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Δερμεντζόγλου και Βαφειάδου και ο “ανεξάρτητος” με τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ Τουχτίδης, επανέφεραν την παρ. 3 του άρθρου 6 σύμφωνα με την οποία: «Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, μπορούν να ζητήσουν με αίτησή τους, τη μείωση των ωρών εργασίας τους έως και 50% με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους, για χρονική διάρκεια έως και 5 έτη. Με την αίτησή του ο υπάλληλος προσδιορίζει αν επιθυμεί τη μείωση της ημερήσιας απασχόλησης ή των εργάσιμων ημερών….»
Πρόκειται για διάταξη του ν. 3986/2011, εφαρμοστικού νόμου του 1ου μνημονίου. Τότε οι Συριζαίοι έβγαιναν στα κεραμίδια, ενώ σήμερα πρωτοστατούν στην υλοποίησή του!   
            Η στάση τους αυτή ήρθε κόντρα σε ότι είχε συμφωνηθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου και όπου η συγκεκριμένη διάταξη είχε αποσυρθεί.
            Με την στάση τους δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων αλλά τα συμφέροντα της διοίκησης, του υπουργείου και της κυβέρνησης.
Διεκδικήσεις επίσης, όπως η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και η ειδική άδεια στα ΤΕΠ παραπέμπονται από τη Διοίκηση στις καλένδες. Έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις, αν θα διεκδικηθούν μέχρι το τέλος από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου.
Με αυτούς τους όρους δεν υφίσταται πλέον διαπραγμάτευση!
Να συνεδριάσει εκτάκτως άμεσα το Δ.Σ. και να ορίσει Γενική Συνέλευση ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για διεκδικητικό πλαίσιο που να απαντά στις ανάγκες τους και να εκλεγεί επιτροπή διαπραγμάτευσης που θα λογοδοτεί στη Συνέλευση.