Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Σχολιασμοί για την ηχηρή ησυχία!

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως βίος παράλληλος αυτός της κυβέρνησης και του εδώ “κουβέρνου” του σωματείου;
Το ερώτημα συνήθως απαντιέται στο τέλος.
Πάντως σε μικρογραφία δεν διαφέρει και τόσο η δράση, λάθος λέξη αναφέραμε, μάλλον στάση, γιατί η δράση προϋποθέτει κίνηση, της εδώ πλειοψηφούσας αρχής. Με περισσότερη σιγουριά θα μιλήσουμε για βίο επηρεασμένο ή “εμπνευσμένο” ή καλύτερα καθοδηγούμενο χειραφετημένο.
Τα ταμπλό τίγκα στη χαρτούρα σε γλώσσα διοικητικής διεκπεραίωσης με μορφολογικά στοιχεία επηρεασμένα της νομικής επιστήμης μα με περιεχόμενο που σφύζει από ακινησία, διαχείριση εθελοτυφλισμό, ένδεια διεκδίκησης.
Η διεκδίκηση τείνει να αντικατασταθεί από επιτροπές διαχείρισης και η στόχευση της μαζικοποίησης του κινήματος ανταλλάσσεται με συναντήσεις τύπου think tank (δεξαμενή σκέψης).
1)    Κύριοι και κυρίες της πλειοψηφίας αποδεικνύεστε μαστόρια στους συνδικαλιστικούς ελιγμούς. Συναντήσεις με τους εργαζόμενους, καλοδεχούμενες. Ποιοί τις κάνουν, με ποιο σκοπό και με ποιες προτάσεις. Αν είναι με ευθύνη του Δ.Σ. ενημερώστε τα υπόλοιπα μέλη. Αν είναι της “ενωτικής” σας πρωτοβουλίας, να το διαλαλείτε. Και τούτο όχι από κάποια πρεμούρα αλλά κυρίως γιατί στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό και ο γαμπρός θα πρέπει να έχει όνομα και επίθετο.
2)    Κύριοι και κυρίες της πλειοψηφίας, σ`όλη αυτή τη χαρτούρα του ταμπλό με την άρτια σκηνοθετικά εμφάνιση, πουθενά δεν χωρά η απόφαση του Δ.Σ., μετά από πρόταση της ΑΣΥΠ. για συνέχιση του αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού; Αν θυμάστε, ομόφωνα πάρθηκε. Όπως επίσης και για συνέλευση κάτι ειπώθηκε.
3)     Κύριοι και κυρίες της πλειοψηφίας, στο ίδιο μήκος κύματος, γαργάρα με μπόλικο αντισηπτικό και η απόφαση του Δ.Σ. για συμμετοχή των εργαζόμενων του νοσοκομείου στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο 24,25 Ιούνη που διοργάνωναν ομοσπονδίες και σωματεία μετά από πρόταση  του Π.Α.ΜΕ. 20 χιλιάδες και πάνω από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στο συλλαλητήριο το Σάββατο, ντάλα μεσημέρι, για τη γωνιά της μεσογείου που μυρίζει μπαρούτι. Εκτός και αν περιμένετε να φτάσουμε στο επόμενο Δ.Σ. για να το ξανακουβεντιάσουμε. Βέβαια αν ήταν για δημιουργία επιτροπής, ήδη θα υπήρχε. Το στρίβειν δια του αρραβώνος  παλιά διαδικασία.
4)    Ραντεβού για το κλείσιμο των ραντεβού σκηνοθετημένο μυρίζει και το χρονικό της ιστορίας την δική σας υπογραφή θα φέρει. Το ξέρεται άλλωστε ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται..
5)    Το ψήφισμα συμπαράστασης στους συμβασιούχους  ακόμη ψάχνει να βρει τη δική του απάντηση.(εδώ)

Στο επανιδείν