Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Τι κάνεις όταν οφείλεις 18000 μέρες ρεπό;

Συγχωνεύσεις κλινικών για να δοθούν άδειες και ρεπό
Εξαιτίας της δραματικής υποστελέχωσης του νοσοκομείου με πάνω από 650 κενές οργανικές θέσεις

Σε συγχωνεύσεις κλινικών, παρά την αύξηση της προσέλευσης ασθενών κατά 20% το καλοκαίρι, προχωρά η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), εξαιτίας της δραματικής υποστελέχωσης του νοσοκομείου και προκειμένου να δοθούν άδειες και οφειλόμενα ρεπό - στη νοσηλευτική υπηρεσία ξεπερνούν τις 18.000 μέρες!
Οπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, «δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις του προσωπικού με τέτοιες μεθόδους. Ηδη συγχωνεύτηκε η ορθοπεδική κλινική με την κλινική της σπονδυλικής στήλης - γνάθου, μειώθηκαν τα κρεβάτια της ΜΕΘ, μειώθηκαν τα χειρουργικά κρεβάτια, συγχωνεύθηκε η κλινική της γενικής χειρουργικής με την κλινική της χειρουργικής ογκολογίας καθώς και η ουρολογική με την αγγειοχειρουργική κλινική»...
Με «σφράγισμα» κλινικών και κρεβατιών αλλά και με μετακινήσεις εργαζομένων από Κέντρα Υγείας σε νοσοκομεία της Κρήτης, διαχειρίζονται το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις των νοσοκομείων τα τεράστια κενά σε μόνιμο προσωπικό. Ενδεικτικά στο ΠΑΓΝΗ από το 2010 έχουν αποχωρήσει 400 άτομα χωρίς να έχουν αναπληρωθεί. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι 650 και μάλιστα σύμφωνα με τον κουτσουρεμένο οργανισμό του 2012 που στερεί 60 κρεβάτια από το λαό του Ηρακλείου. Οσο για τις 985 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που εξαγγέλλει ξανά και ξανά η κυβέρνηση; Μόλις 2 νοσηλευτές προβλέπονται για το ΠΑΓΝΗ!
Το σωματείο καλεί το εξουθενωμένο προσωπικό και τους ασθενείς να διεκδικήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Οι μετακινήσεις οξύνουν τις ελλείψεις
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία κλινικών και τμημάτων τουΝοσοκομείου «Θριάσιο» προκαλεί και η απόφαση της 2ηςΥγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για μετακίνηση 6 ειδικευομένων γενικών γιατρών σε άλλες δημόσιες Μονάδες Υγείας για 2 μήνες. «Οι γιατροί κάλυπταν συνολικά 40 - 45 εφημερίες σε τουλάχιστον 7 κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου», καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων του νοσοκομείου. Οι μετακινήσεις οξύνουν τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού: «Συνολικά, οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 210», τονίζεται.
Αντίστοιχα, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει μετακινήσεις γιατρών προς τα νησιά, όπως συνέβη «προκειμένου να λειτουργήσει το νοσοκομείο της Σαντορίνης», για τη λειτουργία του οποίου απέσπασαν «γιατρούς και νοσηλευτές από το πολύπαθο "Αττικό" με τα ατέλειωτα ράντζα και τις εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις».
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=3/8/2016&id=16316&pageNo=13