Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

"Διαίρει και βασίλευε" ή κατά το νεότερο κοινωνικός αυτοματισμός.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

Στην προσπάθειά της να περάσει αντιλαϊκά μέτρα, η εκάστοτε κυβέρνηση δεν είναι και τόσο ανόητη, εφόσον ο χρόνος της το επιτρέπει, να τα επιβάλει μια κι έξω στο σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Το μάρμαρο το .πληρώνει πάντα η φτωχολογιά, είτε πρόκειται για εργάτες, ή φτωχούς και μεσαίους αγρότες, ή αυτοαπασχολούμενους.
Κάνοντας μια αναδρομή στα τελευταία 5-6 χρόνια, ξεκινάμε από τη μείωση και την τελική κατάργηση του 13ου-14ου μισθού στο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων. Και γιατί να συμπαρασταθεί ο εργατοϋπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που υφίσταται καθημερινά την εκμετάλλευση του εργοδότη του, ο αυτοαπασχολούμενος και ο φτωχομεσαίος αγρότης που πασχίζει από το πρωί ως το βράδυ για την επαγγελματική του επιβίωση στους δημόσιους υπάλληλους θα πει κάποιος.
Έπειτα ήρθε η μείωση του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ(511 για τους κάτω των 25 ετών) στον ιδιωτικό τομέα και η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων. Και τι τον ένοιαζε τον δημόσιο υπάλληλο, τον φτωχομεσαίο αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, αφού σ’ αυτούς δεν κόβονταν ο μισθός και δεν καταργούνταν η κλαδική σύμβαση θα έλεγε κάποιος.
Μετά ήρθαν μέτρα που έπλητταν τους αυτοαπασχολούμενους. Γιατί να τους συμπαρασταθεί ο εργατοϋπάλληλος του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα ή ο φτωχομεσαίος αγρότης αφού τα μέτρα αυτά δεν αφορούσαν τους ίδιους θα έλεγε κάποιος.
Κάθε φορά, όταν αυτοί που πλήττονταν έβγαιναν στο δρόμο(απεργία, μπλόκο, κλείσιμο μαγαζιών), η εκάστοτε κυβέρνηση, δεξιά, κεντροαριστερή, κεντροδεξιά, τεχνοκρατών,"αριστερή", όλες μα όλες, αφενός μεν συκοφαντούσαν τους διαμαρτυρόμενους, αφετέρου δε χάιδευαν τα αυτιά των υπολοίπων. Χαραμοφάηδες και τεμπέληδες οι εργατοϋπάλληλοι όταν έβγαιναν στο δρόμο, γίνονταν τα «συνήθη υποζύγια» όταν πετσόκοβαν τους άλλους.  Φοροφυγάδες και απατεώνες οι μικροεπαγγελματίες όταν έβγαιναν στο δρόμο, μεταμορφώνονταν σε «στυλοβάτες της οικονομίας» όταν πετσόκοβαν τους άλλους.
Και τι δεν ακούμε τώρα για τη φτωχομεσαία αγροτιά που βγήκε στους δρόμους: ότι δεν πληρώνουν εφορία, παίρνουν τζάμπα επιδοτήσεις, έχουν πολυτελή αυτοκίνητα και τόσα άλλα ευτράπελα. Δεν θα αμφισβητήσουμε ότι υπάρχουν και τέτοιοι αγρότες. Το να κάνεις όμως την εξαίρεση κανόνα, αυτό είναι καθαρή συκοφαντία. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Το 80% των αγροτών παίρνει το 20% του κονδυλίου των επιδοτήσεων. Με τα νέα μέτρα σε ασφαλιστικό-φορολογικό, οι φτωχομεσαίοι αγρότες και όχι οι αγρότες γενικά, θα καταβάλουν το 80% του εισοδήματός τους για ασφάλιση και φορολογία. Τους μεγαλοαγρότες δεν τους νοιάζει αν πληρώσουν εφορία από το πρώτο ευρώ, αρκεί να ‘ναι αφορολόγητες οι επιδοτήσεις. Αυτοί καρπώνονται εξάλλου το 80% της πίτας των επιδοτήσεων. Και η πίτα θα μεγαλώσει και άλλο γι’ αυτούς, αν αποχαρακτηριστούν ως «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», αυτοί που κάνουν και κανένα μεροκάματο για να τα βγάλουν πέρα.
Μια κοινωνική τάξη δεν είδαμε στο δρόμο και ούτε πρόκειται να τη δούμε. Γιατί ότι κόβεται από μας, πάει κατευθείαν στα σεντούκια της. Πρόκειται για την τάξη των κεφαλαιοκρατών, τους βιομήχανους τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους. Όλες οι κυβερνήσεις γι’ αυτούς δουλεύουν. Δικό τους είναι το κράτος όπως και τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ. Και να οι συκοφαντίες και τα ψέματα από κρατικά(υποχείρια της κυβέρνησης) και από ιδιωτικά ΜΜΕ. Το γάνωμα των μυαλών του κοσμάκη πάει σύννεφο από τους «ανεξάρτητους» και «ακομμάτιστους» ξερόλες με τους παχυλούς μισθούς, τους «αγανακτισμένους πολίτες»-προιόν φιλτραρίσματος- που τάχα πλήττονται από τις κινητοποιήσεις, λες και αυτές δημιουργούν την κρίση. Για την εθνική οικονομία ρε γ………!!!
Οι κεφαλαιοκράτες και το κράτος τους είναι λοιπόν ο αντίπαλος. Και δεν μπορούμε, όσο μας έχουν διασπασμένους, να τους νικήσουμε. Η συνταγή είναι μία. Διάσπαση αυτοί, ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του.