«Η προσπάθεια που κάνουμε τώρα είναι, μέσω του ΕΟΠΥΥ, να υπάρξει μια προτεραιοποίηση στις πληρωμές προς αυτού του τύπου τα νοσοκομεία που παίζουν κομβικό ρόλο για ένα σύστημα Υγείας μιας ολόκληρης περιφέρειας. Δεν θέλουμε να υποβαθμιστεί αυτό το νοσοκομείο. Είναι πολύ σημαντικές οι υπηρεσίες του. Είναι δύσκολη συγκυρία, αλλά έχουμε αποφασίσει -είναι πολιτική απόφαση αυτή- ο ΕΟΠΥΥ να ενισχύσει τη μεταβίβαση πόρων της κοινωνικής ασφάλισης στο δημόσιο σύστημα Υγείας κι όχι μόνο να πληρώνει τους ιδιώτες παρόχους υγείας. Έχουμε κάνει και συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τις ΥΠΕ για να καλύπτουν ασφαλισμένους που εξυπηρετούνται σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, άρα η τάση είναι αυτή. Να υπάρξει μια συνέργεια του κρατικού προϋπολογισμού και της κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος Υγείας».
Να μπούμε στη διαδικασία της μετάφρασης; Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο. Σα να λέμε ο κρατικός κορβανάς πάσχει από χαλασμένη βάνα και έμεινε στη θέση off. Στόχος εκφρασμένος και από τους προηγούμενους αλλά και από τους τωρινούς “αριστερούληδες”.
Όπου δεν ακουμπά ο κρατικός προϋπολογισμός (που για να μην ξεχνιόμαστε δικά μας χρήματα είναι) το κενό θα το γεμίζει με άμεσο τρόπο η έρμη η τσέπη του λαού. Είτε λέγεται κοινωνική ασφάλιση (ΕΟΠΥΥ) είτε άμεσο χαράτσωμα από νέες επιβαρυμένες συμμετοχές.
Και ως ψυχανεμίσματα να έχουμε στη σκέψη μας τούτα:
Ερώτηση πρώτη : για βιώσιμα συστήματα υγείας δεν μιλούν Ε.Ε και συγκυβερνώντες, προηγούμενοι και τωρινοί;
Ερώτηση δεύτερη : ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δεν αναφέρει ο εσωτερικός κανονισμός;
Ερώτηση τρίτη (για τη διοίκηση) : δε ξέρεται ότι στο καπιταλισμό υπάρχουν και οι “μπαταχτσήδες”;
Ερώτηση τέταρτη (για τη διοίκηση) : ας κάνουμε υπόθεση εργασίας · σε περίπτωση(λέμε τώρα) πρόσληψης περιορισμένου προσωπικού, που σκοπεύετε να κατανεμηθεί αυτό; Σε υπαρκτές ανάγκες τμημάτων (ΜΕΘ,παθολογικές-τεχν.νεφρο) ή θα ανοίξουν χειρουργικές αίθουσες και όπως συνεχώς διατρανώνετε “κάποιο” καινούργιο τμήμα;(γιατί υπάρχουν ανάγκες και ΑΝΑΓΚΕΣ….)
Τις απαντήσεις εμείς τις ξέρουμε όπως και τις προθέσεις σας. Απλώς υποθέσεις εργασίας κάνουμε!!
Και για να κλείσουμε, να θυμίσουμε ότι “ό,τι κάνει η γίδα στο πουρνάρι το βρίσκει στο τομάρι”
Έπεται συνέχεια.