Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η σύγχρονη δουλεία.


Mini jobs, zero time,εκ περιτροπής εργασία και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.
Μορφές εργασίας  βγαλμένες από το εκμεταλλευτικό σύστημα και νομοθετημένες από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους
Σε χώρες “μνημοκρατούμενες” αλλά και σε χώρες ακμάζουσες οικονομικά που τα μνημόνια περιττεύουν. Κοινός παρανομαστής  η εκμετάλλευση με κοινό αριθμητή  την κερδοφορία. Ανακυκλωμένη εργασία και ανεργία μονοδρομημένες  στις λεωφόρους του κέρδους.
Σύγχρονη δουλεία και  άλλη μια μορφή εργασίας · για τα πεντάμηνα ο λόγος και μάλιστα με εργοδότη το ίδιο το δημόσιο ή φορείς του(ΟΑΕΔ). Δουλεία που ναι μεν σχετίζεται με τις συνθήκες εργασίας, αφετέρου προσομοιάζει στη λαϊκή έκφραση “δούλος απλήρωτος”.
Ωρομίσθιο, μεροκάματο ή μηνιάτικο, όπως και αν χαρακτηριστεί, οι αμοιβές ούτε για το καντήλι της επιθανάτιας πράξης  του μαύρου προλεταριάτου δεν αρκεί. Σάλιο στις πληγές μας.
Ξέρουν τι κάνουν, σχεδιασμένα δρουν για να ρίξουν και άλλο τις απαιτήσεις μας. Την ακραία φτώχεια θα αντιμετωπίζουν. Το συνομολογούν ΕΕ-κυβέρνηση- ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Ο φτωχός να συνδράμει τον εξαθλιωμένο.


Να καλωσορίσουμε τους καινούργιους συναδέλφους στο νοσοκομείο με μοναδική ευχή να  διεκδικήσουμε μαζί τις ζωές που μας κλέβουν.