Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η αδιαφορία είναι σιωπή και η σιωπή δεν είναι φωνή. Φωνή είναι μόνο η φωνή

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Δ.ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Συμπαραστέκεται και συμμετέχει στον αγώνα των γονέων και μαθητών του σχολικού συγκροτήματος “Καρατάσου” για το οξυμένο  πρόβλημα που λέγεται αμίαντος  (εγκαταλελειμμένος στο πρώην εργοστάσιο Χίτζου) με τις γνωστές επιστημονικά τεκμηριωμένες επιβαρύνσεις σε υγεία και περιβάλλον ως αποτέλεσμα της αποδόμησής του
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΙΤΖΟΥ που δημιουργήθηκε κάτω από αυτές τις συνθήκες καλεί τους γονείς, τους κάτοικους της γειτονιάς του “Καρατάσου”, φορείς, σε κοινή δράση για να προχωρήσει η διαδικασία επίλυσής του· πρόβλημα που έρχεται από παλιά, αλλά η “αδιαφορία -κόστος” των ιθυνόντων οδηγεί στην διαιώνισή του.
Αυτή η αναγκαιότητα οδηγεί εκ νέου, τους  συλλόγους γονέων, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές, ως συνέχεια των προηγούμενων διαμαρτυριών-κινητοποιήσεων, να απευθυνθεί σ`όλους εσάς και  στο καθένα ξεχωριστά και να σου πει ότι οι ζωές, οι ζωές των παιδιών μας δεν μπορούν να μπαίνουν σε κανένα ζύγι οικονομικού κόστους. Η υγεία των παιδιών μας, του γείτονα, των κατοίκων της περιοχής δεν μπορεί να εμπορεύεται. Δεν μπορούν  να θεωρούν οι υπεύθυνοι (πρώην εταιρεία Χίτζου, τράπεζα, πολιτεία ή και οι τρεις μαζί) ότι οι ζωές μας  τσουβαλιάζονται ως αναλώσιμες στο βωμό του καθόλου κόστους. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΙΤΖΟΥ πιστεύει ότι  η ευθύνη βαραίνει τις πλάτες της πολιτείας. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει την αποκομιδή και να επιρρίψει, όπου αυτή κρίνει, ευθύνες. Γι`αυτό γονέα, κάτοικε της γειτονιάς, μην αδιαφορείς για σένα, το παιδί, για όλους.
Η αδιαφορία είναι σιωπή και η σιωπή δεν είναι φωνή. Φωνή είναι μόνο η φωνή
Γ`αυτό σε καλούμε να ορθώσεις φωνή μαζί μας.
Απαίτησε μαζί μας να απομακρυνθεί άμεσα ο αμίαντος .
Κανένας δεν χαρίζει. Ο αγώνας διεκδικεί και κατακτά.
 Συμπαραστάτης σ`αυτή την προσπάθεια βρίσκεται η
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Δ.ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ