Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τα λελογισμένα

ο κύριος λελογισμένη βία

Για κάτι που δεν θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση είναι για τον συνεχή και αδιάλειπτο εμπλουτισμό της γλώσσας μας με όρους και έννοιες που οι φτωχές  ως τώρα γλωσσικές  παραδόσεις δεν ευόδωσαν να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό μας. Και στο σημείο που οι ιδεολογικοί πατέρες τους συμφωνούν διαφωνώντας με το σοσιαλισμό και πως αυτός μπορεί να επιτευχθεί, διώχνοντας στο πυρ το εξώτερον την επαναστατική διαδικασία, που θα ηγηθεί η εργατική τάξη,  βρίσκεται στην ιδιαίτερη θέση να χρησιμοποιεί την λελογισμένη βία κατά των  μεταναστών. Βέβαια διατηρεί την αισθητική του πράγματος απομακρύνοντας δημοσιογράφους κι ότι άλλο κινείται σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων για να μην προκληθούν δυσάρεστα τα αισθητήρια όργανά μας.



οι κύριοι χαράζοντας τα σύνορα
Δεν είναι και λίγα τα είκοσι πέντε χρόνια που προσπαθούν να μας πείσουν για το παράλογο δήθεν του σοσιαλισμού, την ύπαρξη του τείχους του Βερολίνου, αποκρύβοντας με κάθε τρόπο την ουσία του πράγματος, ποιες δηλαδή είναι οι αιτίες που οδήγησαν στο χτίσιμό του. Μέχρι και μέρα μνήμης και εορτασμού καθιέρωσαν και προς ενίσχυση αυτού ορθώνουν συρματοπλέγματα τριγύρω των χωρών τους για να διασφαλίσουν τι;
Ο ρατσισμός και ο καπιταλισμός νύχι δέρμα είναι.
Την λελογισμένη βία ακολουθεί ο λελογισμένος έλεγχος και η λελογισμένη είσοδος του μαύρου προλεταριάτου στις χώρες εκείνες που τα αφεντικά τρίβουν τα χέρια τους. 


Ο κύριος ασφαλιστικό
Το ασφαλιστικό  ακούγεται σαν ένα πρόβλημα υγείας που χρονίζει γιατί δεν του δίνεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Ή μια μαθηματική εξίσωση που ψάχνει τη λύση της. Είναι όμως έτσι;  Εύκολα δίνεται η απάντηση αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ασφ.εισφορές αποτελούν το μη μισθολογικό κόστος κάτι που τα αφεντικά έχουν  βάλει στο στόχαστρο εδώ και δεκαετίες. Άρα οι μέχρι τώρα νόμοι και η εφαρμογή τους  απόλυτα επιτυχημένοι θεωρούνται γιατί τεράστια χρηματικά ποσά παραμένουν στα χρηματοκιβώτιά τους.

Ως ΥΓ το αναφέρουμε ,τα δις των αποθεματικών των ταμείων που μετατράπηκαν θαλασσοδάνεια μέχρι τη δεκαετία του 80,τζογαρίστηκαν στο χρηματιστήριο τη δεκαετία του 90,δομημένα ομόλογα τη δεκαετία του 2000 και το κούρεμα του PSI  τη μνημονιακή περίοδο τις τσέπες λελογισμένων γνωστών και άγνωστων φούσκωσαν.