Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Για την συγκρότηση του Δ.Σ του σωματείου

 Στις 22/12/2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύγκλιση του Δ.Σ. με τη νέα σύνθεσή του. Μοναδικό θέμα ήταν η συγκρότησή του.

Διαπιστώσαμε εκ νέου ότι ήταν σα να μην πέρασε μια μέρα και βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά, με το Ενιαίο να μη δέχεται την αντιπροσωπευτικότητα και αναλογικότητα στους θεσμικούς ρόλους του Δ.Σ. που εμείς προτείναμε για άλλη μια φορά.

Πάγια θέση της ΑΣΥ σε όλους τους χώρους και σε όλες τις βαθμίδες των συνδικαλιστικών φορέων είναι η αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση.

Είναι ζήτημα αρχών και αξιών ο τρόπος αυτός αντιπροσώπευσης, που έχει και τα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας που πολλοί επικαλούνται. Και αναφερόμαστε στο ζήτημα των αρχών, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η εκπροσώπηση δε μπορεί να είναι ζήτημα συσχετισμών και «συμπράξεων», αναλόγων δηλαδή των εκάστοτε συνθηκών. Πράγμα που είδαμε να συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια και από την Ενωτική Πρωτοβουλία όταν αυτή είχε την πρωτοκαθεδρία. Για το ιστορικό του πράγματος πρότασή μας είναι:

Πρόεδρος από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο

Γραμματέας από την Ενωτική Πρωτοβουλία

Αντιπρόεδρος ΑΣΥ

Ταμίας Ενιαίο Ψηφοδέλτιο

Αναπληρωτής Γραμματέας Ενωτική Πρωτοβουλία

Καλούμε εκ νέου το Ενιαίο να ξανασκεφτεί τη συγκρότηση με την πιο δημοκρατική εκπροσώπηση, αυτής της αναλογικής αντιπροσώπευσης, η οποία ανταποκρίνεται και στη θέληση των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ