Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Απο τη χθεσινή παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου

 

                    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Χθες πραγματοποιήσαμε με μέλη του Δ.Σ του σωματείου παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απόφασή της, να μην προχωρήσει στην καταβολή του επιδόματος στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή και πού για οποιοδήποτε λόγο επέστρεψαν στην εργασία τους. 

Η απόφαση της διοίκησης να μη χορηγήσει το επίδομα βασιζόταν σε έκθεση του Νομικού της συμβούλου. Εμείς από την πλευρά μας θεωρήσαμε ότι ερμηνεύουν το νόμο κατά το δοκούν ενώ η διευκρινιστική του υπουργείου είναι σαφέστατη. 

Την ίδια παρέμβαση πραγματοποιήσαμε και στο Δ.Σ του νοσοκομείου το οποίο δεσμεύτηκε να αποφασίσει ως το καθ` ύλην αρμόδιο. 

 Σαν Α.Σ.Υ θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι άδικη και θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα προς τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή αλλά μέχρι πρότινος ήταν στην εργασία τους. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή διατηρούν την εργασιακή τους σχέση με το νοσοκομείο. 

Θεωρούμε απαράδεκτο από την πλευρά της κυβέρνησης, να αποκλείονται οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή, αφού αυτοί από 1η Γενάρη του 2021 και μέχρι την εφαρμογή της αναστολής εργάζονταν κανονικά και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις συνθήκες της πανδημίας. Πρόκειται για εκδικητικό μέτρο. Αυτό πρέπει να αποκατασταθεί τουλάχιστον όσον αφορά το χρόνο που εργάζονταν.

Είναι απαράδεκτο ακόμα και αυτή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση να χρησιμοποιείται ως μέσο διαίρεσης των εργαζόμενων.

Είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης που συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο  το σύστημα υγείας και συνεχίζει στην ίδια ρότα αποφεύγοντας την γενναία  ενίσχυσή του με προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος προϋπολογισμός για νοσοκομεία και ΠΦΥ είναι μειωμένος κατά 279 εκατ. Και ενώ αυτά τα τραγικά συμβαίνουν στο ρημαγμένο δημόσιο  σύστημα υγείας ο έτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας, ο ιδιωτικός, μένει στο απυρόβλητο και γιγαντώνεται, μπουκωμένος  με τεράστια κερδοφορία.

 Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και λέμε ότι πρέπει να παλέψουμε για γενναία ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με επαρκή χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων. Ταυτόχρονα να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας, αυτός των μεγαθήριων θεραπευτηρίων και διαγνωστικών κέντρων.