Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Στις εκλογές ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Οι εκλογές του σωματείου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. γίνονται σε μία περίοδο που χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένα στοιχεία.

1ο στοιχείο, η πανδημία και η ανεπαρκέστατη αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση έδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τη γύμνια του συστήματος. Ενός συστήματος υγείας ξεδοντιασμένου από τη συνεχή υποχρηματοδότηση και τη βαθειά υποστελέχωση.

2ο στοιχείο, η πανδημία αξιοποιείται για να προωθηθούν οι αντιδραστικές αλλαγές, που γι' αυτό φρόντισαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις,  με βάση τις κατευθύνσεις του “νέου ΕΣΥ” των ΣΔΙΤ, της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Χαρακτηριστικά λοιπόν του “νέου ΕΣΥ” οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιχειρηματικότητα, η ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας και από την άλλη, οι αναστολές-απολύσεις, οι μη ανανεώσεις συμβάσεων.

3ο στοιχείο, η ολοκληρωτική επίθεση της κυβέρνησης στα εργατικά, εργασιακά δικαιώματα. Ο νόμος Χατζηδάκη προέκταση των νόμων Βρούτση-Αχτσιόγλου προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα στα δικαιώματα του εργαζόμενου με την κατάργηση του 8ώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες την παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Επιθυμεί να ξεμπερδέψει μια και καλή με τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων. 

Για όλα αυτά το ερώτημα που μπαίνει είναι τι σωματείο θέλουμε.

Έχουμε δοκιμάσει πλειοψηφίες που αναλάμβαναν το ρόλο του συνδιαχειριστή της διοίκησης και της κυβέρνησης στη λογική του κοινωνικού εταιρισμού στη λογική που αμβλύνει αντιθέσεις και αναγάγει ως κοινά τα συμφέροντα των εργαζομένων με αυτά της διοίκησης- κυβέρνησης. 

Έχουμε δοκιμάσει επίσης πλειοψηφίες που αναλάμβαναν το ρόλο του διεκπεραιωτή υποθέσεων στη λογική της ανάθεσης με τους εργαζόμενους θεατές στη λογική του εφικτού και πάντα ενταγμένα στα πλαίσια του μικρότερου κακού. Δυσδιάκριτες οι διαφορές μεταξύ πλειοψηφιών.

Όλα αυτά τα δοκίμασες συνάδελφε είτε με το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, είτε με την Ενωτική Πρωτοβουλία. Το αποτέλεσμα: Διοίκηση και κυβέρνηση να υλοποιούν ανενόχλητοι την πολιτική τους. Το πολύ δυο τουφεκιές για την τιμή των όπλων στον αέρα και μετά τα κεφάλια μέσα.

Οι μεν, “ανεξάρτητοι” και “ακομμάτιστοι”, χωρίς να βγάζουν τσιμουδιά για τα κόμματα των κυβερνήσεων, των Διοικήσεων, των εργατοπατέρων και των εργοδοτών.

Οι δε, “αντικυβερνητικοί” και “επαναστάτες”, τώρα και “αντιδιοικητικοί”, λες και η ρότα που χαράχτηκε για την υγεία, δεν υπηρετήθηκε πιστά από τον πολιτικό τους φορέα και τους εκλεκτούς τους στο Δ.Σ. του νοσοκομείου όταν ήταν στην κυβέρνηση. 

Είναι πια καιρός να βγούμε μπροστά, να διεκδικήσουμε όχι μόνο αυτά που μας έχουν κλέψει, αλλά και αυτά που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. 

Ο συμβιβασμός με τη λογική που μας επιβάλουν, αυτή των μειωμένων απαιτήσεων, ενώ οι ανάγκες μας αυξάνουν, θρέφει τη λογική της ατομικής λύσης. Πρέπει να αντιστρέψουμε τους όρους. 

Πρέπει να ζωντανέψει το σωματείο!

Και η μόνη εγγύηση γι’ αυτό είναι η στήριξη και η ψήφος στην ΑΣΥ, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκανε πράξη το σύνθημα “κάτω από τις μάσκες τα στόματα έχουν φωνή”.

‘Όσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες πάρθηκαν είχαν τη σφραγίδα μας, τα πλαίσια πάλης που προτείναμε. 

Μπορούμε ενάντια στις λογικές της διαχείρισης της φτώχειας, “του εφικτού”, της λογικής “τόσα μας επιτρέπει ο νόμος”.  Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και άρση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων.

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη.

ΨΗΦΙΣΕ-ΣΤΗΡΙΞΕ ΑΣΥ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ νοσηλευτής ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

ΒΟΥΒΟΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ  νοσηλεύτρια COVID

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΔΑΜ  νοσηλευτής COVID

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ τεχνικός ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

ΚΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ  βοηθός θαλάμου

ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  γιατρός ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ γιατρός ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

ΚΟΥΖΟΥΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ νοσηλεύτρια ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ  ειδικ/νος ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ

ΜΗΤΟΛΙΔΟΥ ΖΩΗ νοσηλεύτρια ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ

ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  γιατρός ΜΕΝΝ

ΜΠΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  γιατρός ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ τραυματιοφορέας 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ νοσηλεύτρια ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΥΘΥΜΙΑ γιατρός ΜΕΝΝ

ΠΑΠΗ ΑΝΤΩΝΙΑ νοσηλεύτρια ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

ΠΑΡΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ νοσηλεύτρια ΕΞ.ΙΑΤΡΕΙΑ

ΡΟΥΜΚΟΥ ΣΟΦΙΑ νοσηλεύτρια ΒΡΑΧ.ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ

ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ νοσηλεύτρια ΤΕΠ-ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ

ΤΑΝΑΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ νοσηλεύτρια ΚΡΧ-ΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΤΑΣΙΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ νοσηλευτής ΕΞ.ΙΑΤΡΕΙΑ

ΤΖΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ μαία ΓΥΝ/ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ

ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ νοσηλευτής ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ διοικητικός ΑΠΟΘΗΚΗ

ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ μαία ΓΥΝ/ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ

Μπορούμε ενάντια στις λογικές της διαχείρισης της φτώχειας, “του εφικτού”, της λογικής “τόσα μας επιτρέπει ο νόμος”.  Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και άρση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων.

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη.