Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Τώρα δεν τον ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας…

 Ο λόγος για τον Κοροξενό, πρόεδρο (αν είναι δυνατόν!) του σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ. Στο όνομα της στήριξης των εργαζόμενων σε αναστολή γύρεψε στήριξη, από το κόμμα του Ναζί εγκληματία Κασιδιάρη και δεν ντράπηκε να φωτογραφηθεί μαζί με τα υπόλοιπα φίδια του νέου φασιστικού μορφώματος, δηλώνοντας ότι ο ίδιος και  η λεγόμενη ΠΟΕΥ έχουν κοινό αγώνα με τους φασίστες! 

Αλήθεια, οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή δέχονται να τους τσουβαλιάζει ο Κοροξενός με τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής, τη σαπίλα του ντουνιά; Τι δουλειά έχουν οι υγειονομικοί με τους νοσταλγούς του Μένγκελε; 

Πρόκειται για το κόμμα, που όταν οι υγειονομικοί έδιναν τη μάχη της πανδημίας στο τσακισμένο ΕΣΥ, υποστήριζε ότι κορονοϊό έχουν μόνο οι λαθρομετανάστες και ότι αυτοί γεμίζουν τα νοσοκομεία! Το κόμμα που οργανώνει αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες» - Ντροπή! Το κόμμα που στο «κυβερνητικό» του πρόγραμμά όχι απλώς δεν προτείνει προσλήψεις προσωπικού και δεν αναφέρει ούτε μία φορά τη λέξη «μονιμότητα», αλλά φορτώνει σχεδόν όλες τις παθογένειες του ΕΣΥ στην «υπερπληθώρα» γιατρών στην αγορά εργασίας, προτείνοντας κόψιμο εισακτέων από τις ιατρικές σχολές! Και δε μένει εκεί….. για την αντιμετώπιση της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού προτείνει να δοθούν κίνητρα «μιας επιπρόσθετης παραμονής και προσφοράς στα νοσοκομεία με διαδικασίες ιδιωτικής αμοιβής της εργασίας» δηλαδή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Για τον ιδιωτικό τομέα υγείας λένε: «Το ιδιωτικό σύστημα υγείας πρέπει να είναι όχι το κυρίαρχο αλλά το συμπληρωματικό στην προσπάθεια της υγείας των Ελλήνων». Αυτοί που προσκυνάνε τους εφοπλιστές, αυτοί που φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία για τους βιομήχανους και τάγματα εφόδου απέναντι σε εργάτες και συνδικαλιστές, ισχυρίζονται ότι θα τραβήξουν το αυτί των κλινικαρχών….μας τα είπαν κι άλλοι. Η νέα «Χρυσή Αυγή» είναι κάτι σαν το «νέο ΕΣΥ», φτιαγμένο με παλιά, φθαρμένα υλικά. Αποδεικνύεται ξανά και με αφορμή την πανδημία, ότι οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του συστήματος αφού ταυτίζονται στις βασικές στρατηγικές επιλογές του που είναι η συνύπαρξη με τον ιδιωτικό τομέα και η εμπορευματοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ορισμένοι πονηροί θα πουν «μα ήταν οι μόνοι που μας στήριξαν» και άλλα τέτοια θλιβερά επιχειρήματα. Πρώτον, σχεδόν όλα τα υγειονομικά σωματεία στη χώρα τάχθηκαν ενάντια στις αναστολές εργασίας, πάλεψαν και ακόμη και σήμερα παλεύουν εναντίον τους. Στη διαμόρφωση στάσης και θέσεων που δε θα διαχωρίζουν τους εργαζόμενους μεταξύ τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο τόσο η παράταξη της ΑΣΥ όσο και άλλα εργατικά σωματεία από άλλους κλάδους. Δεύτερον, οι ναζί, το κόμμα «Έλληνες» και άλλοι άνοιξαν τις αγκαλιές τους σε κάθε λογής συνομωσιολόγους που βρήκαν βήμα να διατυμπανίζουν κάθε λογής κουταμάρα, όπως ήταν οι προβοκάτορες που γυρνούσαν σε συγκεντρώσεις με πανό που έγραφαν ότι «τα εμβόλια κρύβουν θάνατο» και άλλα τέτοια. Αξίζει μάλιστα να θυμίσουμε ότι σε έναν τέτοιο τύπο, ο Κοροξενός έδινε μικρόφωνο έξω από το ΑΧΕΠΑ. Τρίτον και κυριότερων… Μετά από μια δεκαετία εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, κανείς πια δεν έχει το δικαίωμα να λέει «δεν ήξερα, δεν κατάλαβα». Άλλωστε και επειδή γνωριζόμαστε σε αυτό το χώρο, ο πρόεδρος του σωματείου μοιράζεται και άλλο ένα κοινό χαρακτηριστικό με τους φασίστες….τον αντικομουνισμό. Ο Κοροξενός δε σεβάστηκε ούτε τη ρόμπα του ούτε τα χώματα που πατάει…. Είναι αναίσχυντος! Οι εργαζόμενοι όχι απλώς πρέπει να του γυρίσουν την πλάτη, αλλά έχουμε καθήκον όλοι, να «σκοτώσουμε» το φίδι πριν σκάσει από το αυγό του. Η ιστορία τιμώρησε βαριά, όσους δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό το καθήκον.

Ο Κοροξενός και οι φίλοι του δεν έχουν καμία δουλειά εδώ. Έξω οι φασίστες από το Σωματείο!΄

Ταυτόχρονα, απαιτούμε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, να σταματήσουν να σέρνονται πίσω από τον απερχόμενο πρόεδρο και στο θέμα της προκήρυξης εκλογών, τις οποίες με περίσσιο θράσος τις μετέφεραν μετά τις γιορτές και στην αγκαλιά του νέου αντι-εργατικού νόμου Χατζηδάκη. Το ΔΣ να αφήσει τις αστείες δικαιολογίες και να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές. Εκτός αν εμπνέονται από το σημερινό πρόεδρό τους.

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΑΧΕΠΑ