Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών



Από τη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο της σημερινής 4ωρης στάσης εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, πραγματοποιήθηκαν το πρωί κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στο υπουργείο Υγείας και σε ΥΠΕ της περιφέρειας, αντιδρώντας στο νέο χτύπημα που προωθείται ενάντια στα δικαιώματα νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών με τη στοχευμένη διάσπαση του κλάδου στα δύο, στο όνομα της επίσπευσης των προσλήψεων και την «αναβάθμιση» των νοσηλευτών.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να γίνουν μαζικές μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και οι αναμορφώσεις των οργανισμών των νοσοκομείων να γίνουν βάσει των σύγχρονων αναγκών.

Στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική συγκέντρωση έξω από την έδρα της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην οδό Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση δύο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού.

Μαζί με τους νοσηλευτές όλων των κατηγοριών (ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ), που δίνουν ενιαία τη μάχη, βρέθηκαν και υγειονομικοί άλλων ειδικοτήτων, γιατροί, τεχνολόγοι, παρασκευαστές, κλπ., δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να περάσει ο εργασιακός «διχασμός» που μεθοδεύει η κυβέρνηση.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Υγείας προωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διάταξη για τη σύσταση δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές, που όμως μέχρι και σήμερα εκτελούν εξίσου όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις.

Στην κινητοποίηση μίλησαν η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ (δείτε Εδώ video), η Αθηνά Γραμματικοπούλου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου «Θεαγένειου» (δείτε Εδώ video) και ο Θανάσης Τασιούδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» (δείτε Εδώ video).