Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Συμβαίνουν στο Παπαγεωργίου


Στρωμένο τραπέζι το νοσοκομείο-επιχείρηση

Αλλαγή σκυτάλης στην κυβέρνηση και οι εδώ ιθύνοντες πήραν φωτιά.  Θεωρούν ότι άλλαξαν τα κόζια και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα σούρτα -φέρτα με το υπουργείο, μπας και επιτύχουν τους πολυπόθητους στόχους τους περί αυτοδιοικούμενου και αυτοχρηματοδοτούμενου  οργανισμού.  Απομακρύνθηκαν και οι φερόμενοι ως αντιπολίτευση, οι του σύριζα δηλαδή, κάτι που κάνει τους υπόλοιπους να αισθάνονται πιο ασφαλείς και ολίγον τι ομογενοποιημένοι. 
Ακούγονται διάφορα για παζάρια με το υπουργείο, δήθεν πιέσεις για υπογραφή μνημονίου (και εδώ μνημόνιο), αλισβερίσια του τύπου “για να σε πριμοδοτήσω τι θα μου δώσεις” και κάτι τέτοια. Σαν αποτέλεσμα να πληρωνόμαστε λέει από τα αποθεματικά!!.Άγνωστες οι βουλές του κυρίου; Δε νομίζουμε· οι άνθρωποι σε στρωμένο από τα πριν τραπέζι κάθονται και συναγελάζονται.
Σίγουρο είναι ότι τα είκοσι χρόνια πρόσθεσαν εμπειρία στους διοικούντες και όχι μόνο. Τροχιοδεικτική βολή για πολλούς ο τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου και ένα καλό εργαστήρι δοκιμών. Πετυχημένο για όλους αυτούς που καθορίζουν και οριοθετούν πολιτικές.
Σε βιώσιμο σύστημα υγείας ο προσανατολισμός και η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτά τηρούν οι εδώ εκάστοτε κυβερνήσεις.  Υλοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο.  Νοσοκομείο –επιχείρηση Α.Ε. · έσοδα να συσσωρεύονται  με διάφορους τρόπους ώστε να μην γίνεται αναγκαία η κρατική χρηματοδότηση .Άλλωστε τα χρήματα του κρατικού κορβανά  πρέπει να διοχετευτούν σε άλλους “αναπτυξιακούς δρόμους” που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας κτλ, κτλ. Ακόμη και ο πιο νέος εργαζόμενος μπορεί να το δει και να το επιβεβαιώσει. Χρυσοί κανόνες επιχειρηματικής λειτουργίας το κόστος - όφελος, η αύξηση της παραγωγικότητας, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών και φυσικά η μείωση του κόστους λειτουργίας.
Το ότι είμαστε μπροστά σε μια νέα εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει τη μελλοντική λειτουργία το επιβεβαιώνει και το δημοσίευμα εφημερίδας, κάτι σαν πληρωμένη διαφήμιση, που μιλά για το πρώτο πλεονασματικό νοσοκομεία της χώρας. Το σάλιο αστείρευτο και τα ξόμπλια και τα καλούδια για τους διοικούντες, που αδιάκοπα εργάζονται και πρωτοτυπούν, αφήνουν σημάδια ανατριχίλας και ανασηκωμένης τρίχας. Ο φουκαράς ο εργαζόμενος περνά σε δεύτερη μοίρα αφού έτσι και αλλιώς αποτελεί εκτελεστικό και μόνο όργανο. Γ`ιαυτόν προβλέπεται βέβαια κυρίως πιάτο με Τάκη Ζαχαράτο!!
Το αφιέρωμα δεν γράφτηκε τυχαία και δεν παρουσιάζεται αυτή την περίοδο συμπτωματικά .
Για να δούμε τι δηλώνει η κυβέρνηση· “αξιοποίηση των παραγωγικών πόρων και του άξιου δυναμικού των δημοσίων νοσοκομείων μέσω της σύναψης συμβολαίων για την παροχή, επί αμοιβή, υπηρεσιών στην ιδιωτική ασφάλεια υγείας” .Άντε πάλι να δούμε την οφθαλμολογική  να μετακινείται και να δημιουργείται στη θέση της VIP τμήμα. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι .Αλλά πριν φτάσουν σε αυτό πρέπει πρώτα να καθιερωθούν τα απογευματινά χειρουργεία. Παραμυθατζήδες καθώς επιχειρηματολογούν περί μείωσης της λίστας, αύξηση των εσόδων του προσωπικού(ας γλείψουν και λίγο κοκαλάκι οι δύσμοιροι) μέχρι και αύξηση εσόδων στον ΕΟΠΥΥ προμηνύουν!!!!! Δώσε και σε μας μπάρμπα δηλαδή.
Και σ`όλα αυτά, σαν κερασάκι στην τούρτα, η άποψη του προέδρου του σωματείου περί αυξημένης ζήτησης τέτοιας που καθιστά μεγάλη την ένταση της εργασίας. Αντιστρέφονται οι όροι και προϋποθέσεις, οι αιτίες και τα αποτελέσματα. Μια χαρά κρύβεται έτσι ο επιχειρηματικός προσανατολισμός του νοσοκομείου που ψάχνει ποικιλοτρόπως τα έσοδα και το κέρδος. Και μια χαρά η υποστελέχωση περνά σε δεύτερη μοίρα τη στιγμή που η ύπαρξή της αποτελεί προϋπόθεση του χαμηλού κόστους
Στην ίδια λογική, αύριο θα στοχοποιείται ο ΕΟΠΥΥ που δε θα πληρώνει γιατί θα αδυνατεί, μιας και η κρατική χρηματοδότησή του τα τελευταία χρόνια πήρε την κατιούσα και η μόνη χρηματοδότησή του είναι αυτή των εργαζόμενων. Αρμέγονται οι εργαζόμενοι για να πλεονάζουν τα νοσοκομεία. 
Όσο η υγεία είναι εμπόρευμα η τσέπη του λαού θα πρέπει να είναι φαρδιά, και όσο το μαντρί είναι ανοργάνωτο η φεγγαράδα θα βγάζει τα λυκόπουλα στο μπαϊρι.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ