Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Πανελλαδική απεργία στις 11 Ιούνη



Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τρίτη 11/6 οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία.
Το κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων Αθήνας καλεί σε μαζική συμμετοχή, προτάσσοντας ως αίτημα αιχμής την υπογραφή ενιαίας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στην ιδιωτική Υγεία με όρους: Αύξηση 15% στους βασικούς μισθούς. Επαναφορά επιδομάτων, ειδικών αδειών, ωραρίων που καταργήθηκαν. Ακύρωση του παγώματος των επιδομάτων τριετίας - πολυετίας. Κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων - παλιών εργαζομένων. Καμία πρόσληψη με μισθό κάτω από 751 ευρώ.
H κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία αποτυπώνεται σε συνολικές απώλειες που φτάνουν το 40% από το 2011 (υπολογισμός από τον ΟΜΕΔ στην Δ.Α.5/2016), ενώ την ίδια ώρα η κερδοφορία των ομίλων εκτοξεύεται και «τρέχουν» επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό, επεκτάσεις μονάδων, εξαγορές κ.λπ.
«Χωρίς κλαδική Σύμβαση οι εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με τους κατώτατους μισθούς, χωρίς επιδόματα, με πολύ δυσμενείς όρους. Δεν αποδίδουν επιδόματα ακόμα και σε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί όταν ήταν σε ισχύ οι κλαδικές Συμβάσεις. Μια σειρά από αυθαιρεσίες, που έχουν επιπτώσεις ακόμα και στη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, συνδέονται με την έλλειψη Σύμβασης. Τα αιτήματά μας είναι ρεαλιστικά και επίκαιρα», επισημαίνει το κλαδικό Σωματείο και υπογραμμίζει: «Διεκδικούμε την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης που δεν θα επαναλαμβάνει τους δυσμενείς όρους και τους χαμηλούς μισθούς που ισχύουν σήμερα, αλλά θα βελτιώνει σημαντικά τη ζωή μας».