Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Παρωδία με μαϊμούδες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους



Σε απόλυτη παρωδία εξελίσσεται το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων καθώς το πρωί έγινε προσπάθεια να νομιμοποιηθούν ως αντιπρόσωποι μια σειρά από διευθυντικά στελέχη.
Το γεγονός καταγγέλθηκε αποφασιστικά από τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Η αίθουσα του συνεδρίου «διακοσμήθηκε» από τις ταξικές δυνάμεις που ανάρτησαν -πίσω από τις θέσεις του προεδρείου- πανό με το σύνθημα «ΟΙΥΕ ΑΕ: Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα - Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».
Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ στην ΟΥΙΕ: «Παρά την προσπάθειά της να γίνει Συνέδριο συνέβησαν τα εξής:
1. Το Ξενοδοχείο "Novotel" έχει γεμίσει με μπράβους, "φουσκωτούς" από εταιρείες security, φρουροί των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές.
2. Εξαφάνισαν τις κάρτες των αντιπροσώπων.
3. Οι εργοδότες - συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με τη μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπαθούν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας».
Πάντως, πριν από λίγο, στο χώρο του Συνεδρίου, μπήκαν σύνεδροι της ΔΑΣ με μάσκες μαϊμούδων και κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «διευθυντής σούπερ μάρκετ» και «διευθύνων σύμβουλος ΑΕ», σατιρίζοντας την ωμή απόπειρα παρέμβασης της εργοδοσίας που έφτασε στο σημείο να κατεβάσει διευθυντές ως εκπροσώπους στο Συνέδριο.
Οι «μαϊμούδες σύνεδροι», έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τους εργατοπατέρες της Ομοσπονδίας μέλη της πλειοψηφίας, προκαλώντας το γέλιο, αλλά και την χλεύη των υπόλοιπων συνέδρων.
Παράλληλα, έξω από το ξενοδοχείο, εργαζόμενοι και σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση, απαιτώντας: «Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών». Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λαυρεωτικής.
Μήνυση για την παρουσία και την δράση ένοπλων μπράβων στο συνέδριο κατέθεσε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και εκλεγμένων συνέδρων. Οι συνδικαλιστές κατέθεσαν στην αστυνομία όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό των μπράβων. Ανέφεραν όλα τα πραγματικά περιστατικά για την δράση των μπράβων και το γεγονός ότι έπαιρναν απευθείας εντολές από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην επίθεση των μπράβων σε βάρος του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους του ΔΣ του ΕΚΑ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο τραυματισμός του για τον οποίο χρειάστηκε η λήψη ιατρικής βοήθειας στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" 


Τελικά, απόγευμα πια, οι «εργασίες» του συνεδρίου - παρωδία ξεκίνησαν όπως αρμόζει στον εργοδοτικό ρόλο της Ομοσπονδίας; Στο βήμα βρέθηκαν αντιπρόσωποι - μαϊμούδες, με χαρακτηριστικές ταμπέλες για τις ιδιότητες τους: Διευθυντές, στελέχη επιχειρήσεων, διευθύνοντες σύμβουλοι ΑΕ.
Οι αντιπρόσωποι μαϊμούδες διαμαρτυρήθηκαν που το ΠΑΜΕ δεν τους αφήνει να ψηφίσουν! Μίλησαν για τις συναδελφικές σχέσεις και τα κοινά συμφέροντα που συνδέουν αφεντικά και εργαζόμενους, την προσπάθειά τους να βάλουν πλάτη για το «κοινό καλό», την πλεονεκτική θέση των εργατών που δεν αντιμετωπίζουν το άγχος και τα προβλήματα των επιχειρηματιών. Καλέστηκαν, επίσης, να απαντήσουν και σε ερωτήσεις για τη ...συγγενική σχέση που έχουν με τους ...γορίλες που επιστρατεύτηκαν το πρωί για να επιβάλλουν την εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα.