Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ξεβράκωμα!! Επιστολή Υπουργείου στο ΣτΕ. Ύμνοι για περικοπή μισθών-δώρων σε ΔΥ. (1)

Η κυβέρνηση και το Υπ Οικονομικών (Τσακαλώτος – Χουλιαράκης), παρενέβησαν με έγγραφο του ΓΛΚ, στην ακροαματική διαδικασία της Ολομέλειας του ΣτΕ, την Παρασκευή 1 Φλεβάρη όπου θα γινόταν η συζήτηση για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Με το έγγραφο της η κυβέρνησης τάσσεται υπέρ των μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και υπέρ της κατάργησης των Δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους.
Η κυβέρνηση την ίδια ώρα που επικαλείται την «έξοδο από το μνημόνιο» και υπόσχεται «την αποκατάσταση των αδικιών», ουσιαστικά με το έγγραφό της λέει στους δικαστές να μην εκδίδουν αποφάσεις… επικίνδυνες για τα δημοσιονομικά της χώρας, προκειμένου να μην… πάρει κακό βαθμό και επιπλήξεις από τους δανειστές.
Διαβάστε στο τέλος της σελίδας το απαράδεκτο έγγραφο που απέστειλε η κυβέρνηση στις 25 Γενάρη 2019 προς το ΣτΕ ενόψει της εκδίκασης των αναιρέσεων, στο οποίο εκτός από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περιέχεται και πίνακας με τις… επιβαρύνσεις ανά κατηγορία υπαλλήλων με πιθανή επιστροφή των δώρων.
Επίσης όλη την άθλια επιχειρηματολογία και τους εκβιασμούς που είχαν χρησιμοποιήσει και οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επιστράτευσαν ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι συνήγοροι του Ελληνικού Δημοσίου, για να μη δοθούν τα Δώρα - επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ κ.λπ., κατά τη σχετική συζήτηση την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την συνταγματικότητα της περικοπής των τριών Δώρων, μετά την παραπομπή προς οριστική κρίση από το ΣΤ' τμήμα, που έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές.
Οι συνήγοροι του Δημοσίου, Ν. Δασκαλαντωνάκης και Β. Πανταζή, για λογαριασμό της κυβέρνησης επανέλαβαν τον χυδαίο εκβιασμό, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό», και ότι σε περίπτωση που δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους «διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών», καθώς δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι «βιώσιμο» το χρέος. Ισχυρίστηκαν επίσης, ότι η περικοπή των επιδομάτων δεν θίγει την αξιοπρεπή διαβίωση των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε τους θέτει σε αρνητική οικονομική κατάσταση.
'Εφτασαν, μάλιστα, και στον πάτο του «κοινωνικού αυτοματισμού», να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σταθερή εργασία, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της μεγάλης ανεργίας, της απληρωσιάς και του μισθού τους που είναι 580 ευρώ, δηλαδή κατά 1/3 χαμηλότερος από αυτόν των δημοσίων υπαλλήλων. Είπαν μέχρι και ότι πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχει φύγει στο εξωτερικό για να βρει εργασία, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αλλάζουν χώρα!
Οι δύο συνήγοροι του Δημοσίου ζήτησαν από το δικαστήριο να απορριφθούν οι παρεμβάσεις υπέρ των αποφάσεων του ΣΤ' Τμήματος από την ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις από το χώρο των νοσοκομείων, των δασκάλων κ.ά.
Οι δικηγόροι των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων απαράδεκτη την τακτική των συνηγόρων του Δημοσίου, να κάνουν λόγο για επερχόμενη οικονομική καταστροφή στη χώρα αν δοθούν τα τρία Δώρα, τα οποία μάλιστα είναι κουτσουρεμένα.
Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε για τις αποφάσεις.