Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Οι "ξερόλες" και τιμητές των πάντων



Οι “ξερόλες” και τιμητές των πάντων
Βγήκαν στα κεραμίδια(ή μήπως τους έβγαλαν οι πάτρονές τους;), Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και Ενωτική Πρωτοβουλία, επειδή αποδείξαμε ότι το υγιές νοσοκομείο προυποθέτει νοσούντες εργαζόμενους.
Μας κατηγορούν λοιπόν οι μεν - ως τιμητές των πάντων - ότι λέμε ψέματα, επιχειρώντας παράλληλα να πουλήσουν κολοφωτιές για φανάρια στους εργαζόμενους. Τους λέμε λοιπόν:
1)    Πουθενά στο κείμενό μας δεν υπάρχει αναφορά στο 2008 και 2018. Άρα, σιωπηρά αποδέχονται την ορθότητα αυτών του 2009 και 2017. Που είναι το ψέμα λοιπόν;
2)    Τα στοιχεία της μισθοδοσίας(50 εκ. ευρώ) για το 2009 που επικαλούμαστε, βρίσκονται στον απολογισμό του 2012 στη σελίδα 45 και για το 2017(40 εκ. ευρώ) στη σελίδα 56. Επιπροσθέτως σύμφωνα μ’ αυτά τα στοιχεία, η μισθοδοσία του 2008 ήταν 43,7 εκ. και όχι 35 εκ. που αυτοί παρουσιάζουν. Ποιός ψεύδεται λοιπόν;
3)    Μαγειρεύουν τη μισθοδοσία του 2008(35 εκ. σύμφωνα μ’ αυτόν) με την προϋπολογισμένη επιχορήγηση για το 2018(42 εκ.), υπονοώντας ότι, είτε έχουμε πάρει αυξήσεις μισθών, είτε την τελευταία δεκαετία το προσωπικό του νοσοκομείου αυξήθηκε σημαντικά! Άρα, ζωή και κότα την περνάμε συνάδελφοι!!! Ποιός παραποιεί την πραγματικότητα λοιπόν;
Η ίδια η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Στην κατάργηση του νοσοκομειακού επιδόματος, του κινήτρου απόδοσης, του 13ου και 14ου μισθού οφείλεται η κατά 10 εκ. ευρώ μικρότερη μισθοδοσία που επιδρά στη μείωση του κόστους, άρα και στο ύψος της κερδοφορίας.
Η εκτίναξη του τζίρου στα 141,6 εκ. ευρώ προυποθέτει περισσότερους ασθενείς, περισσότερες και πιο “δυναμικές” - ως προς τα έσοδα και το περιθώριο κέρδους - πράξεις, άρα περισσότερη ένταση της δουλειάς. Οι επιστροφές χρημάτων από φαρμακευτικές εταιρίες και οι καλύτερες τιμές αγοράς των υλικών προυποθέτουν κι αυτές μεγαλύτερη κατανάλωση, άρα και εδώ εντατικότερη δουλειά.
Στον απολογισμό του 2012 σελ. 45, επίσης αναφέρεται:”...Οι προβλέψεις για το 2013 είναι το Νοσοκομείο να μην παρουσιάσει ζημιές. ...Η επιχορήγηση του κράτους σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να μηδενιστεί αρκεί οι ασφαλιστικοί φορείς να καταβάλουν τα τιμολογούμενα νοσήλια εμπρόθεσμα και να εξοφληθούν οι προμηθευτές του Νοσοκομείου για τις παλιότερες οφειλές τους”. Νάτο το αυτοχρηματοδοτούμενο νοσοκομείο!
Όλα αυτά λοιπόν, είτε είναι ψέματα(Ενιαίο Ψηφοδέλτιο), είτε πομφόλυγες(Ενωτική Πρωτοβουλία).
Για μας είναι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
Την οποία όχι μόνο βλέπουν και στηρίζουν οι δυο προαναφερόμενες παρατάξεις, αλλά συμβάλλουν κιόλας στην έντασή της με διαχειριστικές προτάσεις και συμμετοχή μελών τους σε διάφορες επιτροπές της Διοίκησης για το πως θα μας βγάλουν το λάδι στο όνομα της “καλύτερης διαχείρισης του εργάσιμου χρόνου” κλπ.
Υ.Γ.
Τα περί παραιτήσεων ήταν και θα είναι “αλλουνού παπά ευαγγέλιο”.



Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών  Νοσοκομείου Παπαγεωργίου